Hüsnü Mahalli, ABD’nin Suriye’de ordu kurma kararı sonrası uyardı: ‘Oyun çok büyük’

Ortadoğu Uzmanı ve Yurt yazarı Hüsnü Mahalli, 3-5 aylık dönemin, bölgenin 100 yıllık kaderini belirleyeceğini kaydetti. Afrin’in neden bu kadar konuşulduğunu merak ettiğini belirten Mahalli, asıl riskin Afrin değil, sınırın 500 kilometresini kontrol eden ABD olduğuna işaret etti. Mahalli’ye göre, risklerin tümü önlenebilir. İşte ayrıntılar…

ABD’nin sınırda 30 bin kişilik YPG ordusu kurma kararına Türkiye büyük tepki gösterirken, söz konusu kararın yankıları sürüyor. Ortadoğu uzmanı ve Yurt Gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli, oyunun çok büyük olduğunu, Suriye’den sonra Türkiye’nin hedeflendiğini belirtirken, 3-5 aylık dönemin, bölgenin 100 yıllık kaderini belirleyeceğine işaret etti. Mahalli’ye göre, asil risk Afrin değil, sınırın 500 kilometresini kontrol eden ABD.

Hüsnü Mahalli, söz konusu gelişmeleri twitter hesabından yorumladı. Bir ülkede içte ve dışta işlerin ancak bu kadar kötü olabileceğini belirten Mahalli, “Hem de çok kötü. Hem de her alanda her düzeyde” dedi. Mahalli’nin paylaşımları şöyle:

“İdlib ve çevresinde Nusra ve müttefiklerinin militan sayısı 80-90 bin. Hem de en ağır silahlarla. Dahası da var!!!

ABD destekli YPG ve müttefiği Demokratik Suriye Güçlerinin militan sayısı 80-90 bin. Hem de Amerika’nın en ağır silahlarıyla. Dahası da var !!!

YPG, Demokratik Suriye Güçleri, Nusra ve müttefikleri,  ÖSO ve müttefiklerinin tümü Suriye devletine karşı savaşıyor. Sonrası malum. Hepsi ABD dostu olur.

Türkiye?..

‘RİSKLERİN TÜMÜ ÖNLENEBİLİR: GEÇ KALINIRSA…’

Aslında risklerin tümü önlenebilir: Tek yolu var. Suriye devletine yardım etmek. Geç kalınırsa sonsuz felaketler pusuda!

Merak ediyorum: Afrin neden bu kadar konuşuluyor! Risk Afrin’de değil. Risk, Suriye-Türkiye sınırının 500 kilometresini kontrol eden ABD’dir. Tam da İncirlik üssünün karşısında.

Küçük kasaba olan Afrin’de ABD yok.

‘SAF OLMAYIN, ABD KULLANIR ATAR’

Amerikalıların Suriyeli Kürtleri sahipleneceğini düşünen dostlar, bu denli saf olmayın.

ABD Mahabad Kürt Cumhuriyeti’nden bu yana İran, Irak ve Türkiye Kürt’lerine hep ihanet etti kazık attı. Son örnek Barzani olayı. ABD kullanır atar.

6 yıldır söylüyorum: ‘Oyun çok ama çok büyük. Suriye’den sonra hedef Türkiye’...

3-5 aylık dönem bölgenin 100 yıllık kaderini belirleyecek. Hata yapan işi biter.

‘SURİYE’DEKİ YENİ KOMŞU ABD’

Suriye’deki yeni komşu Amerikalılar.

PYD kontrolündeki iki sarı bölge arasında Türk ordusu var. Kırmızı Suriye ordusu. Soldaki yeşil Nusra ve yandaşlarının işgalinde İdlib. Siz yorumlayın.

Olup bitenlere karşı Putin asla sessiz kalmaz. Uygun zamanı kolluyordur. Yakında herkes görecek.”

Güncel Haberleri

İstanbul adayları hangi takımlı?
Simpsonların bu kehaneti de tuttu!
Kendini Hz. Meryem ilan ettiği iddia edilen kadın konuştu
1 Nisan'da okullar tatil mi? Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu
Yargıtay seçimlerinde yine başkan seçilemedi