Chatham House hakkında AKP'li isimler neler demişti?

Chatham House hakkında AKP'li isimler neler demişti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de düşünce kuruluşu Chatham House’da konuştu. AKP'ye yakın isimler daha önce Chatham House'da konuşma yapan Abdullah Gül ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'deki düşünce kuruluşu Chatham House’a Türkiye'den büyük bir heyetle ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan burada açıklamalarda bulundu.

Daha önce Chatham House'da konuşma yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na AKP'ye yakın isimlerden suçlamalar gelmişti.

ÖMER TURAN: "KRALİÇE İSLAMCILARININ İSLAMLA ALAKASI YOKTUR"

Gazeteci Ömer Turan, o dönem Gül'ün gerçekleştirdiği ziyareti için "Kraliçe islacımlarının islamla zerre alakası yoktur, kabesi Chatham House, peygamberleri Kraliçe, Tanrıları ise İngiltere'dir" ifadelerini kullanmıştı.

3-608.jpg

FATİH TEZCAN: "CHATHAM HOUSE OSMANLI'YI YIKANLARDIR"

Fatih Tezcan'ın hedefinde ise Kılıçdaroğlu vardı. Tezcan da Kılıçdaroğlu'nun Chatham House'da yaptığı konuşmanın ardından "ABD, Türkiye'ye saldırırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gittiği Chatham House kimlerdir? İsrail'i kuranlardır... Osmanlı'yı yıkanlardır... Orta Doğu'yu parçalayanlardır...Serv'i çizenlerdir... Kısacası CHP'nin lideri CHP'nin gerçek kurucularına gidiyor" mesajını paylaşmıştı.

a2-033.jpg

ERDOĞAN 'CHATHAM HOUSE'DA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün İngiltere'de Chatham House düşünce kuruluşunda konuşması dikkat çekti. AKP'nin Twitter hesabından da ziyaret duyuruldu.

a1-038.jpg

İlgili Haberler