ASUS ZenFone 4, 5 ve 6'ya Android Lollipop Güncellemesi Geldi!

ASUS firmasının uzun süredir ZenFone 4, 5 ve 6 modellerine beklenen Android 5.0 Lollipop güncellemesi bugün itibariyle geldi.
ASUS'un ülkemizde yoğun ilgi gören ZenFone 4, 5 ve 6 serisi telefonları yüksek satış rakamlarına ulaşmış, özellikle ZenFone 5 modeli fiyat/performans telefonu olarak sunduğu uygun fiyatıyla birçok kişi tarafından tercih edilmişti.

Bu cihazlar için ha geldi ha gelecek, ertelendi, gelmiyor gibi birçok söylenti dolaşıyor olsa da nihayet bugün, yani 1 Haziran 2015 tarihi itibariyle bu telefonlar Android 5.0 Lollipop sürümlerine kavuşmuş oldu.



ASUS Türkiye'nin Facebook üzerinden yaptığı açıklama ile dağıtımına başlanan güncelleme ilk olarak tarayıcı üzerinden indirilerek elle kurulum yapılabilecek şekilde sunuldu. OTA yani direkt olarak telefona gelerek hiçbir uğraş vermeden telefon üzerinden yapılması için ise birkaç gün daha beklemek gereken güncellemenin nasıl yapıldığını da aşağıda açıklayacağız.
 

 1) Gerekli Dosyayı İndirme ve Kurma


İlk olarak güncellemeyi yapabilmeniz için telefonunuzda KitKat versiyonunun son sürümü yüklü olması gerekiyor. Bunu Ayarlar > Hakkında > Sistem Güncellemeleri bölümünden "Güncelleştirmeleri Denetle" diyerek yapabilirsiniz. Eğer bir güncelleme gelmişse bu güncellemenin Lollipop olmadığını belirtelim. Fakat Lollipop sürümüne güncellemeniz için bu güncellemeyi yapmanız gerekiyor.

Bu güncelleme ZenFone 6 için WW_2.20.40.44 versiyonu, ZenFone 5 için WW_2.22.40.53 versiyonu ve Zenfone 4 için WW_6.6.3 versiyonu olmak zorunda. Bunu da Ayarlar > Hakkında > Yazılım Bilgisi bölümündeki Derleme Numarası bölümünden kontrol edebilirsiniz.

Eğer hem yukarıdaki verdiğimiz numalar uygun değil, hem de bir güncelleme gelmemişse aşağıdaki verilen bağlantılardan gerekli KitKat güncelllemesini yüklemeniz gerekiyor.

ZenFone 4: http://bit.ly/1ct7PZ4
ZenFone 5: http://bit.ly/1FOpogS
ZenFone 6: http://bit.ly/1M2Ya8i

Bu bağlantılar üzerinden gerekli dosyayı indirerek USB bağlantısı üzerinden telefonunuza yüklemeniz gerekiyor. Telefonunuza bu dosyayı attığınızda ise ZenFone modeli cihazınız otomatik olarak bu rar dosyasını farkederek güncelleme önerisi sunacak. Bu güncellemeyi yaparak Lollipop güncellemesini yapabilmek için gerekli zemini hazırlamış olacaksınız.
 

 2) Lollipop Güncellemesini İndirme ve Kurma


Yukarıdaki adımları yaptıktan sonra sıra geldi Lollipop kurulum işlemine..

Ancak bu seferki adım yukarıdakilerden farklı olmayacak. Yani bu sefer aynı işlemi aşağıda vereceğimiz Lollipop bağlantılarından indirip aynı kurulum işlemini yapmanız gerekiyor.

ZenFone 4: http://bit.ly/1LWyB84 (Yeni Sürüm Kodu: WW_7.3.3)
ZenFone 5: http://bit.ly/1M2XDDj (Yeni Sürüm Kodu: WW_3.23.40.52) ZenFone 5'in A502CG koduna sahip modeli bu güncellemeye dahil edilmemiş.
ZenFone 6: http://bit.ly/1M2Yowi (Yeni Sürüm Kodu: WW_3.23.40.52) 

Şimdi ise adım adım kurulum işlemlerine geçelim;

Adım 1) Telefonunuzun modeline uygun güncellemeyi yukarıdaki bağlantılardan indireceksiniz.
Adım 2) İnen .rar dosyasını USB ile bilgisayarınızdan telefonunuzdaki ana klasöre atacaksınız. Başka bir dosyaya atmaya dikkat ediniz.
Adım 3) Telefonunuza dosyayı attığınız zaman cihazınızda aşağıdaki görselde göreceğiniz uyarı çıkacak;



Bu uyarıdan sonra cihazınız kapanacak ve sistem güncellemesi yüklenmeye başlayacak. Birkaç dakika sürecek olan güncelleme bittikten sonra cihazınızda bir değişiklik olmamışcasına normal bir şekilde cihazınız açılmış olacak.

Ancak bu kadar kolay bir adım sonrası cihazınız Android 5.0 Lollipop sürümüne nihayet ulaşmıl olacak. Güle güle kullanın :)

 

 Peki Lollipop Güncellemesi Sonrası Neler Değişiyor?


Aslına bakarsanız görünürde neredeyse hiçbir değişiklik yok. Ama telefonun hissedebilecek derecede bir hız kazandığından bahsedebiliriz. İlerleyen günlerde ne gibi değişiklikler olduğunu sizlere daha detaylı olarak aktaracağız.

Fakat gözümüze ilk çarpan son uygulamalar kısmının klasik Lollipop sürümüne geçmesi oldu;

Ayrıca aldığımız ekran görüntülerini aşağıdan görebilirsiniz.