Yaşam Kadir Gecesi'nde önce Kur'an-ı Kerim'i öpüp sonra soygun yaptılar

Kadir Gecesi'nde önce Kur'an-ı Kerim'i öpüp sonra soygun yaptılar

Paylaş
Kadir Gecesi'nde önce Kur'an-ı Kerim'i öpüp sonra soygun yaptılar

Kadıköy’de Kadir Gecesi’nde yaşanan hırsızlık "bu kadarına da pes" dedirtti. Dolapları karıştırırken bulduğu Kur-an'ı Kerim'i öperek başına koyan zanlı, ardından hırsızlığa devam etti. İş yerini 15 dakikada soyan üç hırsızın gerçekleştirdiği soygun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi

Kadıköy’de Mustafa Şahin isimli bir iş adamına ait inşaat ve gayrimenkul şirketine Kadir Gecesi’nde hırsız girdi. Bir ay önce de Ümraniye’deki iş yeri soyulan Mustafa Şahin, sabah saatlerinde iş yerine geldiğinde ikinci bir şok yaşadı. Yaşanan hırsızlık olayı polis tarafından incelenirken, olayın 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği güvenlik kameralarından tespit edildi.

Haberin Devamı

Güvenlik kameralarını izleyen iş yeri sahibi gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Görüntülerde elektronik kepengi elleri ile zorlayarak açan hırsızlar, hızla ofise giriyor. İlk giren hırsız, ilk etapta masanın üzerinde bulunan bir cep telefonunu cebine koyuyor. Daha sonra ofisin arkasındaki Mustafa Şahin’in odasına geçen hırsızlar, odayı karıştırmaya başlıyor. Masanın çekmecelerini karıştıran zanlılardan bir tanesi, çelik kasanın yanında bulunan dolapta bir Kur’an-ı Kerim’i görüyor. Kur’an-ı Kerim’i alarak öpen ve alnına koyan zanlı, ardından hırsızlığa devam ediyor. Zanlılar daha sonra buldukları anahtarla çelik kasayı açıyor ve çek ve senet gibi değerli evrakları alarak dışarı çıkıyor.

Haberin Devamı

Olayın şokunu yaşayan iş yeri sahibi Mustafa Şahin, “Sabah geldim. Saat 08.00 civarı ofisimi açtım. Kepengim kapalıydı. Kepengimi açtım, içerideki cam kapı açıktı. Onun kilidini bozmuşlar. İçeriye girerek, masalardaki laptop bilgisayarları, ofise ait cep telefonları vardı onları götürmüşler. Kasada bulunan kıymetli evrakları almışlar. Daha henüz tam olarak ne aldılar tespit edemedim. Üç kişi oldukları kamera kayıtları var. Çok rahatlar ve rahat bir şekilde girip ofisi soymuşlar” şeklinde konuştu.

Daha önce de Ümraniye’deki iş yerinin soyulduğunu hatırlatan Mustafa Şahin, “Çelik kasayı açıyorlar. Kasadaki kıymetli evrakları, çek senet gibi evrakları almışlar. Dolapları karıştırmışlar. Çelik kasanın dolabımda anahtarı vardı, onu bularak dolabı açmışlar. Birkaç ay öncede Ümraniye’deki iş yerime girmişlerdi. Onların da görüntüleri vardı. Polise verdim ama hala bir sonuç çıkmadı. Mübarek kadir gecesi, insanlar ibadet ederken, onlar içeriye rahat rahat giriyorlar ve hırsızlığı gerçekleştiriyorlar” diye konuştu.