İSTANBUL

Çocuk Kalbim Seni Söyler Korosu

Abone Ol


Hikâyemiz İstanbul’da yaşayıp Boğaz köprüsünü hiç görmemiş, şehrin en ücra köşelerinde her tür maddi imkandan yoksun ama çok yetenekli çocukların kahramanı olduğu bir hikayedir,
ÇOCUK KALBİM SENİ SÖYLER korosu… Tüm imkansızlıklara rağmen konserlerine hazırlanan kahramanlarıyla, neler başarılabileceğinin canlı hikayesi bu…
Koro Şefi Saide Feray KESİM, başarı hikayelerini şöyle anlattı:
“Her şey şu düşünceyle başladı: Bir sanatçıya verilebilecek en güzel hediye, onu yaşarken anabilmek.. 2012 senesi, Zülfü Livaneli’nin sanatta 40. Yılıydı. Her kuşağın şarkılarını ezbere bildiği bu ustaya, kendi şarkılarını çocuk yüreklerden söyleyerek bir hediye vermek istedik. Livaneli ismine yakışır bir konser gerçekleştirmek için orkestrasından, ses-ışık sistemine dört dörtlük bir organizasyon yapmamız gerekiyordu.
 Büyükçekmece Belediyesinin katkılarıyla Orkestra Şefi olarak Orhan ŞallIel ile birlikte çalıştık ve sahnede koromuza Orhan Şallıel Oda Orkestrası eşlik etti. Bu konseri izlemeye gelen pek çok değerli ismin hayret ve takdirini kazanan ÇOCUK KALBİM SENİ SÖYLER korosu daha sonra Zülfü Livaneli ile Kuruçeşme Arena ve Antalya Açıkhava başta olmak üzere 5 konser verdi ve Livaneli’nin son çıkan albümünde 2 şarkı seslendirdi: Güneş Yine Doğacak ve Haberleri Açma Baba. Koromuza, “Benim Melekler Korom” diyen Zülfü Livaneli’nin destek ve ilgisiyle müziğe gönül vermiş bu yürekler stüdyoda profesyonel bir albüm çalışması nasıl yapılır yaşayarak öğrendiler.
Çok önemli sanatçılarla, enstrümanında Türkiye’nin en iyileri sayılan kişilerle çalışma şansını yakaladılar. Zülfü Livaneli’nin ardından, aynı düşüncemiz ışığında yeni bir isim kararlaştırmak üzere toplandığımızda hepimizin gönlünden geçen ismin Sezen Aksu olduğunu gördük. Sezen Hanım, yüreğindeki ana şevkatiyle bizi kucakladı ve gönülden kabul etti konserimizde bizimle olmayı. Sezen Aksu ile anlaşmış, tarihi bile belirlemiştik fakat konserimiz için gerekli ekonomik desteği verecek kurumu halen bulamamıştık.
Konsere 1 ay kadar bir zaman kalmıştı ki proje dosyamızı sunduğumuz Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Monik İpekel ve Kültür Müdürü Zeynep Saka projemizi çok beğenmenin yanı sıra Şişli Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül Beyefendinin ÇOCUK KALBİM SENİ SÖYLER korosuna her türlü desteği vermek konusunda bizim yanımızda olduğunu sevinç ve heyecanla müjdelediler. Bu mutlu haberlerin de coşkusu eklendi, derken öyle bir orkestra ile çıktık ki konserimize, o gece koromuz için çok önemli ve unutulmaz bir gece oldu. Dev bir orkestra ve Piyano’da orkestra şefimiz Mustafa Nuri Haybat vardı. Orkestradaki bütün müzisyenler yine sazında Türkiye’nin çok önemli isimleri idi. Hepsine çok şey borçluyuz. En çok da Mustafa Nuri Haybat ile bizi Sezen Hanım’la irtibatlandıran ve konserde sürpriz bir şarkı ile sahne alan Cihan Okan’a.. Öte yandan bize olan inançları ve sonsuz destekleri için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Başkan Yardımcısı Monik İpekel ve Kültür müdürü Zeynep Saka için ne söylesek az.
O muhteşem gecenin ardından bir sonraki konserlerimiz için de Şişli Belediyesi ile el ele olmayı karşılıklı olarak yürekten istedik ve hemen yeni bir projeye başladık son projemiz Ajda Pekkan ile oldu. Süperstar repertuarını çocuklar çok sevdiler. Böyle çıkarsız bir çalışmaya Ajda Pekkan da gönülden destek verdi. Bu kez orkestra şefimiz Turhan Yükseler'in yetenekli elleriyle çocuklar yine sahnede müthiş performans sergilediler. Şimdi sırada Aysel Gürel Şarkıları konserimiz var. Mehtap Ar ve Müjde Ar'ın destekleriyle, Şişli Belediyesi'nin sponsorluğunda Çocuk Kalbim Seni Söyler Korosu bu kez Aysel Gürel'i anacak. Siz sevgili büyüklerini aralarında görmek onlara kendilerini değerli hissettirecek, inandıkları yolda ilerlemelerinde büyük destek ve güven kaynağı olacaktır. Bu çocuklara desteğiniz bu ülkenin geleceğine katkınız olacağından eminiz.”
Koro Şefi Saide Feray KESİM, “Minik yüreklerimiz, sevgi, barış, dostluk ve kardeşliği şarkılarla haykırmaya desteğiniz ile devam edecekler.” dedi.
Abone Ol