Adil Karaismailoğlu Bakan Yardımcısı oldu

TÜRKİYE

İBB Eski Genel Sekreter Yardımcısı Oflu hemşerimiz Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı’na atandı.

Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı olmasının ardından istifa eden İBB Genel Sekreter Yardımcılarından Ali Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı’na atandı.


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını alarak resmen göreve başladığı 28 Haziran günü görevine başlamasının ardından İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Genel Sekreter Yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu, Mevlüt Bulut, Süleyman Karalı, Nihat Macit, Çağatay Kalkancı, Eyyüp Karahan, Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan ve Adil Karaismailoğlu ortak bir açıklama yaparak kendi istekleri ile görevlerini bıraktıklarını duyurmuşlardı.


İstifa eden Genel Sekreter Yardımcılarından Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı'na atandı.

 

Adil Karaismailoğlu Kimdir?

Of’un Saraçlı Mahallesi Nüfusuna kayıtlı olan Karaismailoğlu, 1969 yılında Of’ta doğdu. Trabzon Lisesi'ni bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Makina Mühendisi olarak mezun oldu.

 

Yüksek lisansını, Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında tamamladı. Mayıs 1995’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde ilk görevine başladı. 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'ne geçti. İETT’nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı.

 

2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atandı. 23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi.

 

Ulaşım ile ilgili, İstanbul genelinde birçok projenin hayata geçirilmesine katkı sağladı. Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı.

 

26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Karaismailoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Yorumlar (1)

bilgin 4 Yıl Önce

Allah yar ve yardımcın olur inşaAllah yolun acık olsun

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.