SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hamilelerin uzak durması gereken vitaminler!

Doğum öncesinde alınan vitaminler her gün alınan ve bebeğin tam gelişiminin sağlanması için tercih edilen besin takviyeleridir. Bu vitaminler hamileliğin herhangi bir problem ve komplikasyon görülmeden tamamlanması için alınır.

|

Ancak bu tür vitaminleri almadan önce doktorunuza mutlaka danışmanız gereklidir. Çünkü ne kadar doğal içerikli olursa olsun normalde bir sorun teşkil etmeyen vitaminler hamilelik döneminde ciddi sorunlara neden olabilir.

A vitamini hamileler için oldukça zararlı!

Hamile kadınlar özellikle A vitamini alımında çok dikkatli olmalıdır. A vitaminini yalnızca meyve ve sebzeler aracılığıyla almaya özen göstermelidirler. Eğer a vitamini besin takviyesi şeklinde ve önerilen dozlardan fazla çocukta sağlık sorunları yaşanma ihtimali de artar. Aşırı miktarda A vitamini alan hamileler diğerlerine göre 5 kat daha riskli bir doğum yapma ihtimalini göz önünde bulundurmalıdır. Beyin ve kalp rahatsızlıkları görülen başlıca sorunlar arasındadır.

Ne alınmalı?

Multivitaminler hamilelik için oldukça gereklidir. Ve bazen bu vitaminlerin yalnızca meyve ve sebzeler yoluyla alımı yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda özellikle hamile bayanlar için üretilen besin takviyeleri ve vitaminlerin doktor kontrolünde belirlenmiş dozlarda alınması bebeğin sağlığı için önem arz eder. Herhangi bir alerji ya da hassasiyet durumu söz konusu değilse, doktorunuzun önerdiği vitaminlerden önerdiği dozlarda alabilirsiniz.

Bu tür vitaminler ve mineraller özellikle bebeğin organlarının geliştiği ilk 3 aylık dönemde çok önemlidir. Bu genellikle kadınların henüz hamileliklerinden haberdar olmadıkları dönemdir. Bu nedenle hamile kalmaya karar verdiğiniz andan itibaren beslenmenize ekstra önem vermeniz gereklidir.

Çoğu doktor hamile kadınlar için folik asit önermektedir. Çünkü folik asit çocuğun sağlığı ve gelişimi için vazgeçilmezdir. Özellikle beyin folik asit yardımıyla normal gelişimini tamamlar. Bu sayede anemi gibi rahatsızlıklardan da uzak durulmuş olacaktır.

Bebeğinizin gelişimini destekleyecek besin takviyelerine göz atmak için tıklayın!

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.