Starbucks mağazalarında kablosuz şarj uygulaması başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Starbucks mağazalarında kablosuz şarj uygulaması başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 16:22

Starbucks 2016 yılına kadar tüm mağazalarında kablosuz cep telefonu şarjı sistemi kurmaya hazırlanıyor. Bu sistem önümüzdeki yıllarda yeme içme sektörünü değiştirebilir.

Haberin Devamı

Starbucks’tan büyük yenilik… Şirket dünya çapındaki 7 bin şubesine kablosuz cep telefonu şarj istasyonları kuracak. Washington Post'un haberine göre Starbucks’tan kahvesini alan bir kişi kendisine özel olarak verilen bir aparatı telefonunun şarj girişine katacak ve kablosuz olarak cep telefonunu şarj edebilecek. Şirketin bu projesinde ortağı ise dünya pil devi Duracell. İlk etapta mağazalara toplamda 100 bin şarj istasyonu kurulması hedefleniyor.

Starbucks mağazalarında kablosuz şarj uygulaması başlayacak

İşte mağazalarda uygulanacak kablosuz şarj sistemi

Böylece mağaza başına yaklaşık 13 tane istasyon düşecek. Şirket kablosuz şarj istasyonlarını 2012 yılının sonundan beri test ediyordu. 2016 yılına gelindiğinde şirketin tüm mağazalarında kablosuz şarj istasyonları görülebilecek.
Starbucks 2010 yılından bu yana mağazalarında ücretsiz kablosuz internet veriyordu. Firmanın bu uygulaması diğer kahve zincirleri tarafından da uygulanmaya başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!