Oyakbank protestosu

Güncelleme Tarihi:

Oyakbank protestosu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2007 00:00

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ankara Şubeleri üyeleri, OYAK Bank’ın Hollandalı ING’ye satışını protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Ziya Gökalp Bulvarındaki OYAK Bank Kızılay Şubesi önünde toplanan ADD üyeleri, pankartlar ve sloganlarla bankanın satışını protesto etti. ADD Ankara Şubeleri adına basın açıklamasını okuyan Çankaya Şube Üyesi Süleyman Polat, Türkiye’nin Orta Doğu’daki emperyalist oyunun içine çekilmesi için ekonomik ve siyasi oyunlar oynandığını iddia etti. Sevr dayatılarak bağımsızlığın ortadan kaldırılmaya çalışıldığı savunulan açıklamada, bu sürecin siyasi olarak AKP işbirlikçiliğiyle sürdürüldüğü, IMF ve Dünya Bankası ile de ekonomik bağımsızlığın elden çıkarıldığı iddia edildi.

Açıklamada, "Cumhuriyetimizin kazanımı olan kuruluşlar haraç, mezat satılmış, haberleşme sistemimiz ulusal güvenliğimiz bile düşünülmeden satılmıştır. Gelinen noktada yabancı sermayenin cenneti bir ülke haline gelindi, bu da ekonomik gelişme olarak halka yutturulmaktadır" denildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "En son olarak OYAK Bank Hollanda’ya peşkeş çekildi. Belli odaklarca iktisatçı, aydın, işbilir gibi gösterilen azınlık bir grup, satmaya programlıdır. Bu kişilerin ulusu sahiplenme bilinci silinmiş, sadece satışa endekslenmişlerdir. Artık bu gidişe bir dur deme zamanı gelmiştir. Ülkemizin ulusal ekonomik değerlerinin satılmasını kınıyoruz. "

Seçim bildirilerinde depremin adı yine yok

TMMOB
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), 22 Temmuz seçimlerine ilişkin hazırlanan seçim beyannamelerinde deprem ve depreme karşı alınacak önlemlerin bulunmadığına dikkat çekti. İMO, "Türkiye’nin en önemli sorunu üvey evlat muamelesi görüyor. Konunun mazot fiyatı ya da ÖSS kadar gündeme gelmemesi, insan hayatına verdiğimiz öneminin göstergesidir" açıklamasını yaptı. İMO’dan yapılan yazılı açıklamada, partilerin ve kamuoyunun konuya ilişkin duyarsızlığından yakınıldı. Türkiye topraklarının tamamına yakınının deprem kuşağında bulunduğu kaydedilen açıklamada, yaşanan deprem felaketlerinin geri dönüşü olmayacak zararlar bıraktığına işaret edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!