Oscar Ödülleri'nde skandal... Moonlight yerine La La Land anons edilince...

Güncelleme Tarihi:

Oscar Ödüllerinde skandal... Moonlight yerine La La Land anons edilince...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 08:21

Oscar ödülleri Los Angeles'ta yapılan törenle sahiplerini buldu. Yanlış kart verilen Warren Beatty ve Faye Dunaway, 'En İyi Film' ödülünün sahibi olarak 'La La Land'in adını anons etti. Daha sonra ödülü 'Moonlight'ın kazandığı açıklanırken sahnede büyük kargaşa yaşandı. Casey Affleck 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazanırken Emma Stone 'En İyi Kadın Oyuncu' oldu. 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülüne layık görülen Mahershala Ali, bu dalda Oscar kazanan ilk Müslüman oldu. Trump'ın kararnamesine takılıp ABD'ye gelemeyen İranlı yönetmen Asghar Farhadi, ikinci kez Oscar'a layık görüldü

Haberin Devamı

2017 Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. 13 dalda aday olan 'La La Land' 6 dalda ödüle layık görüldü ancak 'en iyi film' ödülü Moonlight'a gitti.

89'uncu Oscar törenine damga vuran skandal, Hollywood'un emektar oyuncularından Warren Beatty ve Faye Dunaway'ın en iyi film ödülünü açıklamasıyla başladı. Beatty ve Dunaway, ödülü La La Land filminin kazandığını anons etti. Ardından filmin bütün ekibi sahneye çıktı. Filmin kadrosu sevinç içinde sahneye çıkıp ödülü kutladı. Film ekibi tek tek teşekkür konuşması yapmaya başladı. Sıra filmin yapımcılarından Fred Berger'e geldiğinde ise beklenmedik bir gelişme oldu.

Zarfların karıştığı açıklandı ve La La Land'in diğer yapımcısı Jordan Horowitz de yapılan yanlışı düzeltmek için devreye girdi. Horowitz, "Hayır hayır, bir hata var. Moonlight, en iyi film ödülünü siz kazandınız... Bu bir şaka değil" diyerek, Moonlight ekibine seslendi.

Haberin Devamı

Büyük bir mutluluk yaşayan La La Land ekibinin sevinci de yarım kaldı.

ÖDÜLÜ GERİ ALDILAR
La La Land ekibi daha sahneden inmemişken, Moonlight ekibi sahneye çağrıldı ve ödül gerçek sahibine teslim edildi.

Oscar Ödüllerinde skandal... Moonlight yerine La La Land anons edilince...

İşte La La Land ekibinin, zarfların karıştığını öğrendiği an!

Haberin Devamı

"ZARFIN ÜZERİNDE EMMA STONE YAZIYORDU"
Ödülün sahibini duyurmak için sahneye çıkan deneyimli oyuncular Warren Beatty ve Faye Dunaway, neden yanlış ismi açıkladıklarını şöyle izah etti: "Bize verilen zarfın içindeki kartta, 'Emma Stone - La La Land' yazıyordu."

Beatty, "İşte bu yüzden Faye'e ve size baktım. Komik olmaya çalışmıyordum" diyerek özür diledi.

Oscar Ödüllerinde skandal... Moonlight yerine La La Land anons edilince...

Emma Stone, en iyi kadın oyuncu ödülünü ünlü aktör Leonardo DiCaprio'nun elinden almıştı. Stone, isminin yazılı olduğu zarfı, ödülü aldıktan sonra hiç yanından ayırmadığını söyledi. Ancak ajanslara düşen fotoğraflarda, zaman zaman zarfın Stone'un elinde olmadığı görüldü.

Haberin Devamı

Oscar Ödüllerinde skandal... Moonlight yerine La La Land anons edilince...

En iyi film ödülünün sahibini açıklamak için sahneye çıkan Warren Beatty'nin elindeki zarfın üzerinde, "En iyi kadın oyuncu" yazıyordu.

Oscar Ödüllerinde skandal... Moonlight yerine La La Land anons edilince...

Gerçek zarfın içindeki kartta Moonlight yazdığı görülüyor.

Oscar Ödüllerinde skandal... Moonlight yerine La La Land anons edilince...

İşte 2017 Oscar Ödülleri’ni kazananlar:

En iyi film: Moonlight

En iyi yönetmen: Damien Chazelle (La La Land)
En iyi erkek oyuncu: Casey Affleck (Manchester By The Sea)

EMMA STONE ÖDÜLE ULAŞTI

En iyi kadın oyuncu: Emma Stone (La La Land)
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Mahershala Ali (Moonlight)
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Viola Davis (Fences)
En iyi orijinal senaryo: Manchester by the Sea
En iyi uyarlama senaryo: Moonlight
En İyi Yabancı Film: The Salesman, İran
En İyi Belgesel: O.J: Made in America
En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı: Suicide Squad
En İyi Kostüm: Fantastic Beast and Where to Find Them
En İyi Ses Kurgusu: Arrival
En İyi Ses Miksajı: Hacksaw Ridge
En İyi Kısa Animasyon Filmi: Piper
En İyi Animasyon Filmi: Zootopia 
En İyi Prodüksiyon Tasarımı: La La Land
En İyi Görsel Efekt: The Jungle Book
En İyi Film Kurgusu: Hacksaw Ridge
En İyi Kısa Belgesel: The White Helmets
En İyi Kısa Film: Sing
En İyi Görüntü Yönetmenliği: La La Land
En İyi Film Müziği: La La Land
En İyi Özgün Şarkı: City Of Stars, La La Land

Haberin Devamı

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜNÜ İLK KEZ BİR MÜSLÜMAN KAZANDI

Bu yıl Oscar gecesinde önemli anlar yaşandı. Bunlardan biri de Moonlight filmindeki performansıyla Mahershala Ali'nin en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı ve bu dalda heykelciği kucaklayan ilk Müslüman oyuncu olarak tarihe geçti.

Oscar Ödüllerinde skandal... Moonlight yerine La La Land anons edilince...

Mahershala Ali, ödülü kabul konuşmasını yaparken mutluydu.

 AKADEMİ ÖDÜLLÜ EN GENÇ YÖNETMEN

Damien Chazelle'in 14 dalda aday Akademi ödüllerine aday gösterilen filmi La La Land geceye damgasını vurdu.
Eski ekol Hollywood müzikallerine göndermeler yapan La La Land ile en iyi yönetmen heykelciği de Chazelle'in oldu. Filminin senaryosunu yazdıktan sonra neredeyse yıllar boyunca yapımcı arayan Chazelle, tam altı yıl sonra hayalini gerçekleştirdi. 32 yaşındaki Chazelle bu dalda ödül kazanan en genç yönetmen olarak da Oscar tarihine geçti.

Haberin Devamı

Oscar Ödüllerinde skandal... Moonlight yerine La La Land anons edilince...

32 yaşındaki Damien Chazelle, şu ana kadar bu dalda heykelciği kucaklayan en genç yönetmen olarak tarihe geçti.

 

En iyi kadın oyuncu ödülü La La Land ile Emma Stone'un, en iyi erkek oyuncu ödülü de Manchester by The Sea ile Casey Affleck'in oldu.

Gecenin mutlu kişilerinden biri de en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünün sahibi olan Viola Davis'ti. Daha önce Doubt ve The Help adlı filmlerle aynı ödüle aday gösterilen Davis, bu kez Fences filmindeki performansıyla heycelciği kucakladı.

Oscar Ödüllerinde skandal... Moonlight yerine La La Land anons edilince...

Viola Davis, daha önce iki kez aynı ödüle aday olmuştu. Bu kez ise Fences filmindeki performansıyla heykelciği aldı. 

Yabancı dilde en iyi film dalında Oscar, İranlı yönetmen Asghar Ferhadi'nin Satıcı adlı filminin oldu. Farhadi, Trump'ın Müslüman ülkelere uyguladığı vize yasağından dolayı Oscar törenine katılmadı.

Geçen yıl 'ırkçılık' iddialarıyla gündeme gelen Oscar ödüllerinde bu yıl biraz daha farklı bir dağılım yapılmış olduğu da görüldü. En iyi yardımcı erkek ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülleri ve en iyi film ödülü kazanan Moonlight da bunun en çarpıcı örneği olarak gösterildi.

"En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" seçilen Mahershala Ali, bu dalda Oscar kazanan ilk Müslüman oyuncu olurken, Damien Chazelle de Oscar tarihinde ödül kazanan en genç yönetmen unvanını elde etti.

20 kez ile Oscar’a en çok aday gösterilen kadın oyuncu olan Meryl Streep ise daha önce 3 kez kazandığı ödüle bu yıl ulaşamadı.

"ARTIK BİZDEN NEFRET EDEN 225 ÜLKEDE İZLENİYORUZ"

Kırmızı halı geçiş töreni sonrası Justin Timberlake’in "Can’t Stop the Feeling" performansı ile başlayan gecede sunucu Jimmy Kimmel esprileriyle törene renk katarken, ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ı eleştiren yorumlarıyla da dikkati çekti. Kimmel, "Şu anda bu yayını dünyada milyonlarca insan canlı izliyor. Artık bizden nefret eden 225 ülkede izleniyoruz. Bu harika bir şey. Ülke şu anda bölünmüş vaziyette. Çok fazla tavsiye aldım. ‘İnsanları birleştirmen, insanları bir araya getirecek bir şeyler söylemen lazım’ dediler. Ben bunu yapamam. Bu salonda tek bir ‘Cesur Yürek’ var, o da bizi birleştirmeyecek. Başkan Trump’a teşekkür etmek istiyorum. Geçen sene Oscarlar ırkçı gibi gözüküyordu. Artık onun sayesinde böyle bir şey yok. Filmler için ne kadar harika bir yıl. Siyahiler Nasa’yı, beyazlar da cazı kurtardı. İlerleme dediğiniz budur işte" ifadelerini kullandı.

Oscar Ödüllerinde skandal... Moonlight yerine La La Land anons edilince...

Emma Stone, en iyi kadın oyuncu ödülünü Leonardo DiCaprio'dan aldı. 

KIMMEL, TÖREN SIRASINDA TRUMP’A TWEET ATTI

Jimmy Kimmel, ödül töreninin başlamasından yaklaşık iki saat sonra tekrar Donald Trump’tan bahsederek, "2 saati geçti hala Donald Trump bize bir kere tweet atmamış. Endişelenmeye başlıyorum, iyi mi acaba" dedi ve tören sırasında Trump’a, "Uyanık mısın" şeklinde tweet attı. Kimmel daha sonra Donald Trump’a, "Meryl selam söylüyor" diye tweet gönderdi ve salonda kahkaha sesleri yükseldi. Bu tweetler kısa süre içerisinde binlerce kez retweet edildi.


"GELMEME SEBEBİM, ÜLKEMİN İNSANLARINA DUYDUĞUM SAYGI VE SAYGISIzCA DAVRANILAN DİĞER 6 ÜLKENİN İNSANINA OLAN SAYGIM"

"Yabancı Dilde En İyi Film" ödülünü İran yapımı "The Salesman" kazanırken, ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslüman ülkerin vatandaşlarına uyguladığı vize yasağı nedeniyle Oscar törenine katılmama kararı alan İranlı yönetmen Ashgar Farhadi adına ödülü Anousheh Ansari aldı. Ödülü aldıktan sonra Farhadi’nin yazısını okuyacağını belirten Ansari, şunları söyledi:
"Bu değerli ödülü ikinci kez almak büyük bir onur. Bu gece sizlerle olmadığım için özür dilerim. Gelmeme sebebim, ülkemin insanlarına duyduğum saygı ve saygısıca davranılan diğer 6 ülkenin insanına olan saygım. Sinemacılar kameralarını ortak insani değerlere çevirebilir ve farklı ülkeler, uluslar ve dinlerle ilgili önyargıları yıkabilir. Empatiye her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız var."

 



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!