O taraftar ucuz kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

O taraftar ucuz kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2012 10:40

İtalyan futbolcuya Hırvatistan maçında muz fırlatıldı. Irkçılığa tahammülü olmayan siyahi oyuncunun, muzu görmemesiyle rahat bir nefes alındı.

Haberin Devamı

İtalya'nın vukuatlarıyla ünlü golcü futbolcusu Mario Balotelli, EURO 2012 öncesi yaptığı açıklamada, "Eğer biri bana sokakta muz atarsa hapse girerim. Çünkü onu öldürürüm. Umarım şampiyonada buna benzer şeyler olmaz. Olursa, sahadan o dakika çıkar ve eve giderim" ifadelerini kullanmıştı.

Hırvatistan ile İtalya arasında önceki gün oynanan karşılaşmada, tam da Balotelli'nin "kabul edemem" dediği olay gerçekleşti. Ancak yıdız futbolcunun, kendisine atuılan muzu görmemesi, belki de telafisi mümkün olmayan olayların yaşanmasını önledi.

Hırvat taraftarlar, tam oyundan alındığı sırada Balotelli'ye muz fırlattı. Yedek kulübesine yürümekte olan siyahi oyuncu, bu muzu farketmedi. Saha kenarında görev yapan foto muhabirlerinden biri, golcü oyuncuya yapılan ırkçı saldırıyı böyle görüntüledi.

UEFA'dan Hırvatistan'a ceza geliyor

UEFA yetkileri, Perşembe günkü maçta Hırvat taraftarların, Balotelli'ye maymun sesleri çıkardıklarına dair ellerinde raporlar bulunduğunu belirterek, taraftarlarının "uygunsuz davranışı" nedeniyle Hırvatistan Futbol Federasyonu'na ceza verileceğini ifade etti.

UEFA Disiplin Kurulu, Hırvatistan'ın cezasını 19 Haziran Salı günü kararlaştıracak.

Bu arada UEFA, Hırvat taraftarların bulunduğu tribünden sahaya atılan muzla ilgili de çalışmalarını sürdürüyor.

O taraftar ucuz kurtuldu


O taraftar ucuz kurtuldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!