'İlim Yolu' üniversite trafiğini rahatlatacak

Güncelleme Tarihi:

İlim Yolu üniversite trafiğini rahatlatacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 17:09

'İlim Yolu' üniversite trafiğini rahatlatacak

Haberin Devamı

ADANA'da Mithat Özsan Bulvarı'nın yükünü hafifleterek Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Şehir Hastanesi'ne yönelik alternatif bir güzergah oluşturacak İlim Yolu'nun yapılması için protokol imzalandı.
Kent merkezindeki D-400 Karayolu ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nı Mithat Özsan Bulvarı, yeni stadyum ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin yeni yerleşim bölgesi ile buluşturacak İlim Yolu'nun protokolüne Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar imza attı. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Tümay ile Ak Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı ve İl Başkanı Fikret Yeni'nin de katıldığı törende konuşan ÇÜ Rektörü Mustafa Kibar, "Üniversiteye erişimi artırmak ve trafik yükünü azaltmak amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi ile Mithat Özsan Bulvarı’na alternatif bir geçki üzerinde çalışmalar yaptık. Alternatif geçki, kuzey-güney aksında toplamda 4 kilometre uzunluğunda 35 metre genişliğinde transit bir hattır" dedi.

2018'DE BİTECEK
Yaklaşık 75 milyon lira maliyetli projenin 2018 yılının ikinci yarısında tamamlanmasının planlandığını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise "Bu proje trafiği önemli ölçüde rahatlatacaktır, şehir merkezinde de trafik yükünü azaltacaktır" diye konuştu.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş da kent ulaşımına önemli bir katkı sağlayan proje için emek verenlere teşekkür etti. Ak Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı da "Adana'yı yaşanabilir bir şehir haline getirmek için önemli bir proje hayata geçiriliyor" ifadesini kullandı. 
Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!