Gözleri dikilip, bantlanan kuşlar doğaya bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Gözleri dikilip, bantlanan kuşlar doğaya bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 16:10

Gözleri dikilip, bantlanan kuşlar doğaya bırakıldı

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), (DHA) - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, Suriyeli avcılar tarafından kuş avlamak için gözleri dikilerek av malzemesi yapılan atmaca ile gözlerine yapıştırıcı sürülüp bantlanan güvercin, tedavi edilerek doğaya salındı.
30 Ekim'de 2 Suriye uyruklu vatandaş tarafından gözleri dikilen atmaca ile gözleri yapıştırıcı ile kapatılan güvercinin tedavileri Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tarsus Hayvanat Bahçesi'nde görevli veterinerler tarafından yapıldı. Kısa sürede eski sağlıklarına kavuşan kuşlar, doğal yaşam alanlarına salınması için mini bir tören düzenlendi. Tarsus Hayvanat Bahçesinde görevli Veteriner Hekim Fırat Kabayel hayatında ilk defa böylesi bir olayla karşılaştığını belirterek, "Muayene neticesinde hayvanlarımızın önce göz kapaklarındaki bantları açtık. Atmaca kuşun da göz kapakları yerlerine dikilmişti. Güvercinin göz kapakları yapıştırılmıştı. Dikişleri aldık, yapıştırıcıları temizledik, uzun süre aç olduklarını fark edip gerekli beslemelerini yaptık ve tedavilerini gerçekleştirdik. Doğal yaşama hazır olduklarını tespit ettik, şimdi de doğaya salıyoruz" dedi.
BU BİR AVCILIK DEĞİL İNSAFSIZLIKTIR, DOĞA KATLİAMIDIR
Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Özlem Kökçü ise yapılanın avcılık değil, insafsızlık olduğunu belirterek, "Tutanaklar bizlere getirildi, bizlerde idari para ve tazminat olmak üzere yaklaşık 10 bin TL ceza uyguladık. Şahıslar yabancı uyruklu Suriyeliler ve bu artık onların geçim kapısı haline gelmiş ama bizimde bu tür insafsızlıklarla, doğa katliamlarıyla mücadelemize devam ediyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, bu konuda çok duyarlı ve bilinçli olup ihbarda bulunmaları" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından sağlıklarına kavuşturulan atmaca ve güvercin doğaya salındı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!