Gözaltına alınan Nazlı Ilıcak, İstanbul'a gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Gözaltına alınan Nazlı Ilıcak, İstanbula gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 08:19

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aranan gazeteci Nazlı Ilıcak, Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alındı. Polis tarafından gözaltına alınarak Bodrum Emniyet Müdürlüğüne getirilen Ilıcak, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Bodrum Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Ilıcak, sağlık kontrolünün ardından yeniden emniyete götürüldü. Ilıcak, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderildi. Ilıcak’ın, yazlığında yapılan aramada bulunan 2 not defteri, Fethullah Gülen’e ait 7 kitap ve 1 bilgisayara el konuldu.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 42 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. 

BİR ARACIN İÇİNDE GÖZALTINA ALINDI

MOBESE kameraları görüntülerinden pazartesi sabahı Bodrum’a geldiği belirlenen gazeteci Nazlı Ilıcak, buradaki evinde ve tatil yaptığı yatında bulunamamıştı. Polis, Nazlı Ilıcak’ın bu sabah Bodrum - Torba Kavşağı’nda bir aracın içinde gözaltına alındığını açıkladı.

SIK YER DEĞİŞTİRDİ

Bodrum’da gözaltına alınan gazeteci Nazlı Ilıcak’ın, arandığı süreçle ilgili yeni bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Bir süre arkadaşının evinde kaldığı öğrenilen Ilıcak’ın daha sonra ise yakalanmamak için gece boyunca araç ve yer değiştirdiği ifade edildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ

Polis tarafından gözaltına alınarak Bodrum Emniyet Müdürlüğüne getirilen Ilıcak, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Bodrum Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Bu sırada, gazetecilerin sorularını yanıtlamaya çalışan Ilıcak'a polis ekipleri izin vermedi. Ilıcak, sağlık kontrolünün ardından yeniden emniyete götürüldü. Gazeteci Nazlı Ilıcak, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderildi.

Haberin Devamı

Nazlı Ilıcak’ın, Bodrum’daki yazlığında yapılan aramada bulunan 2 not defteri, Fethullah Gülen’e ait 7 kitap ve 1 bilgisayara el konularak emniyete götürüldü.

Gözaltına alınan Nazlı Ilıcak, İstanbula gönderildi
8 GAZETECİ GÖZALTINDA

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yapılan soruşturmada gözaltına alınan gazetecilerin sayısı 8’e yükseldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 42 gazeteci hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Soruşturmayla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü görevlendirilmişti. Talimat doğrultusunda Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dün düzenlediği operasyonda 5 gazeteciyi gözaltına almıştı. Bu sabah düzenlenen baskınlarla ile gözaltı sayısı 8’e yükseldi.
Gözaltına alınanlar arasında Bodrum’da gözaltına alınan Nazlı Ilıcak ve Manisa’da yakalanan eski Zaman Gazetesi muhabiri Hanım Büşra Erdal da bulunuyor. Erdal ve Ilıcak’ın bugün İstanbul’a getirilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!