Fırsatçıların yöntemi şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Fırsatçıların yöntemi şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2018 16:07

Büyükşehir Meclisi’nde onaylanan imar planı ve değişikliklerine konularla alakası olmayan aynı 7 kişinin yasal süre içinde sürekli itiraz ettiği ortaya çıktı. Bazı inşaat firmaları da bu isimlerin kendilerini ziyaret ederek feragat dilekçesi için pazarlık yapmak istedikleri iddiasıyla belediyeye şikâyette bulundu. Belediye, bu isimler hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, onaylı imar planlarına ve imar değişikliklerine yasal askı süre içerisinde konuyla ilgisi olmayan aynı 7 kişinin sürekli itiraz ettiğini tespit etti. Komisyon bu isimlerin anlaşılmaz biçimde feragat dilekçesi verdiklerini bu yöntemle Meclis’i sürekli oyaladıklarını belirledi. Bazı inşaat şirketlerinin de bu kişilerin kendileriyle feragat dilekçesi için pazarlık yaptığı iddiasıyla belediyeye sözlü şikâyette bulundukları ortaya çıktı. Bu ayki Belediye Meclisi toplantısında görüşülecek olan komisyon raporunda hukuki girişimler başlatılması kararıyla şu ifadeler yer aldı:

SÜREKLİ İTİRAZ EDİYORLAR

“Belediye Meclisi’mizin kararlarıyla onaylı imar planı ve değişikliklerinin pek çoğuna, yasal askı süresi içerisinde konuyla ilgisi olmayan aynı kişiler tarafından sürekli itiraz edilmekte, süreç uzatılmakta, bürokrasi artırılmakta ve bazen de anlaşılmaz biçimde itirazdan feragat dilekçeleri verilmektedir.Bu kişilerce yapılan müracaatlarla İmar Daire Başkanlığı, İmar Komisyonu ve Belediye Meclisi’miz oyalanmakta, bürokrasiye boğulmaktadır. Ayrıca bazı inşaat firmalarının sözlü şikayetlerinde bu kişilerin kendilerini ziyaretle feragat dilekçesi için pazarlık yapmak istedikleri iddia edilmektedir.

Haberin Devamı

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Alışkanlık haline gelen, bir yasal süreci istismar ederek fayda sağlama eğilimleri dikkate alınarak konunun hukuki bazda ele alınıp araştırılarak, gerekiyorsa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulması gerektiği görüş ve kanaatine varılmıştır. 7 isimden oluşan, belediyemiz ve Meclis’imizin itibarını sarsıcı nitelikteki söz konusu ilgisiz itiraz ve feragat dilekçelerinin araştırılıp hukuki işlem tesisi yapılmak, gerektiğinde dava açılması veya savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere dosyanın Hukuk Müşavirliği’ne gönderilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

BAKMADAN GEÇME!