Evlenecekler kınalarını kına konağında yapacak

Güncelleme Tarihi:

Evlenecekler kınalarını kına konağında yapacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 15:18

Evlenecekler kınalarını kına konağında yapacak

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, mahalle aralarındaki boş alanlara vatandaşların kullanabileceği kına konağı yapacaklarını söyledi.
Yüreğir'de birçok ilkleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Mahmut Çelikcan, hizmetlerin kesintisiz sürdüğünü belirtti. Çelikcan sözlerini şöyle sürdürdü: "Yüreğir sosyal ve kültürel belediyecilik ile bizim dönemimizde tanıştı. İnsana dokunan bir çok projemiz ödül getirdi. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize rol modeldir. Belediye kanununda yapılan değişiklikle sosyal belediyeciliğin önünü açması bizlere kolaylık sağladı. Bu çerçevede hizmetlerimizin merkezinde insan ve insana dokunan projelerimizi birer birer hayata geçirdik."
YÜREĞİR'E 2 ADET KINA KONAĞI
Kına konağını yapmaktaki amaçlarının gürültü kirliliğini ortadan kaldırmak ve vatandaşların nezih ortamlarda mutlu günlerinde yanlarında olmak istediklerini belirten Başkan Çelikcan "Yüreğir'e 2 adet kına konağı yapıyoruz. Bir tanesi Yüreğir'in kuzeyine, bir tanesi de Yüreğir'in güneyine yapacağız. Osmanlı-Selçuklu Mimarisi ile yapacağımız kına konaklarında vatandaşlarımız yazın sıcaktan, kışın ise soğuktan kurtulup rahat ortamlarda kınalarını yapabileceklerdir. Burada en önemli konulardan biri ise sokaklarda yapılan kınalardan hastalarımızın, vardiyalı çalışan vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin olumsuz yönde etkilenmesidir. Özellikle öğrencilerimizin hayati bir sınava hazırlandığı bir gün sokağında gürültülü bir ortam olduğu zaman öğrencilerimiz bu durumdan olumsuz yönde etkileniyor. Aynı şekilde akşama kadar çalışan vatandaşlarımız evlerinde gürültüden dinlenemiyorlar. Bunun için kına konakları yaparak vatandaşlarımızı da rahatlatacağız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!