'Cep'ten nakliyeci buluyor

Güncelleme Tarihi:

Cepten nakliyeci buluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 21:38

EV veya eşya taşırken en büyük sorun nakliyat. Özellikle de nakliye aracı ve taşıma elemanı bulmak.

Haberin Devamı

Girişimciler bu sorun için harekete geçti ve pratik bir çözüm buldu. ‘Octovan’ adındaki girişim, küçük ve orta ölçekli eşya taşıma ihtiyacı olan kullanıcılar ile nakliyecileri bir araya getiren bir mobil uygulama. Octovan kurucu ortaklarından Sadıkcan Kamiloğlu’nun fikrin ABD’de yaşarken eşya taşıma zorluğundan yola çıktığını belirterek, “Türkiye’ye döner dönmez Erhan Güneş ile bu fikri projelendirdik. Daha sonra ekibe Kutay Demireren ve Mert Kıray’in da dahil oldu. 3 Haziran 2017’de projeyi hayata geçirdik” dedi.

ÖDEME KREDİ KARTINDAN
Octovan’ın App Store ve Google Play’de yer alan uygulamalarla kullanıldığını belirten Kamiloğlu, “Kullanıcılar, istedikleri boyuttaki aracı anında çağırarak eşyalarını istedikleri noktaya taşıttırabiliyorlar. Ayrıca eşyalarını sigortalayabiliyor, kullanmadıkları eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için bağışlayabiliyor. Kullanıcılar, eşyalarını taşıması için gelen aracın bilgilerini uygulama üzerinden görebiliyor, haritadan aracı takip edebiliyor ve nakliyeciyi puanlayabiliyor. Ödeme, kullanıcının tercihine göre nakit veya kredi kartıyla yapılabiliyor” diye konuştu.

Kamiloğlu, şu ana kadar 2.el/sıfır mobilya ve 1+1 küçük ev eşyalarını taşıdıklarını ve özellikle e-ticaret siteleri üzerinden satılan 2.el eşyaların taşınmasına çok yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.

ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK PLANI
Şu ana kadar İş Bankası’nın desteklediği Workup ve Google Launchpad girişicilik programlarına katıldıklarını söyleyen Kamiloğlu, gelecek planları hakkında şunları söyledi: “Octovan olarak nakliye pazarında insanların ilk aklına gelen çözüm olmayı hedefliyoruz. Octovan olarak iş planlarımızda, taşıma hizmeti, nakliye optimizasyonu bulunuyor. Arttırılmış Gerçeklik (AR) Kit entegrasyonu ile taşınacak eşyanın hangi araca nasıl yüklenmesi gerektiğini kullanıcıya anında göstermeyi planlıyoruz. Octovan olarak nakliye sektörünü mobilleştirerek, sabit fiyat, kolaylık ve güvenilirliğe dayalı bir nakliye pazarı yaratmayı hedefliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!