Bağcılar Spor Salonu'na Van Damme'lı açılış

Güncelleme Tarihi:

Bağcılar Spor Salonuna Van Dammelı açılış
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2001 00:00


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bağcılar Spor Salonu’nun tanıtım açılışı yapıldı.
Haberin Devamı

Açılışa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile ünlü aktör ve kung-fu ustası Jean Claude Van Damme’ın yanı sıra çeşitli ilçe belediye başkanları ile yaklaşık 4 bin sporsever katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna açılışta yaptığı konuşmada, İstanbul’un sadece bir olimpiyat değil, birçok olimpiyat düzenleyecek kapasitede olduğunu söyledi.

Gürtuna, „Her semte bir spor tesisi“ parolasıyla yola çıktıklarını ve bugüne dek İstanbul’a birçok spor tesisi kazandırdıklarını belirterek, „Bağcılar’da da İstanbul’un en modern spor tesisini kurduk. İstanbul’u sadece olimpiyatlara değil, geleceğe hazırlıyoruz“ diye konuştu.

„Derelerinden pislik akan bir şehre kimse olimpiyat vermez“ diyen Gürtuna, İstanbul’u her yönüyle çağdaş bir kent halinde getirmeye çalıştıklarını anlattı.

VAN DAMME

Van Damme ise açılışta yaptığı konuşmada, kendisinin geçmişte sporculuğu döneminde bazı hatalar yaptığını ve gençlerin aynı hataları yapmaması gerektiğini söyledi.

İstanbul’un 2008 adaylığına destek verdiğini tekrarlayan ünlü film sanatçısı, „Umarım ki 2008 Olimpiyatları İstanbul’da düzenlenir“ dedi.

VAN DAMME-ALAGAŞ GÖSTERİ MAÇI

Açılış töreninde Van Damme ile dünya şampiyonu kareteci Haldun Alagaş bir gösteri maçı yaptı.

İki yakın döğüş ustasının gösteri maçı salonu dolduran sporseverlerin adeta nefeslerini kesti. İki sporcu birbirlerine vurmaktan kaçınırken, Alagaş ile Van Damme, yarın saat 20.00’de Haldun Alagaş Spor Salonu’nda yine gösteri maçında karşı karşıya gelecek.

Açılış töreni sırasında West Coast Action Team „Ninja“ grubu da seyircilere bir gösteri sundu.

EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Bağcılar Spor Salonu’nu tıklım tıklım dolduran halkın büyük ilgi gösterdiği Jean Claude Van Damme, tören bitiminde ezilme tehlikesi geçirdi.

Seyirciler törenin bitimiyle birlikte ünlü sanatçıdan imza alabilmek ve dokunabilmek için izdiham yaratırken, Van Damme arka kapıdan otobüse bindirilerek özel güvenlik birimlerince kaçırıldı. Seyirciler salon dışında da uzun süre Van Damme lehine tezahüratlarda bulundular.

Bağcılar Spor Salonu’nun açılışı dolayısıyla Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da telgraf gönderdi.

OLİMPİYATLAR ALINIRSA BADMINTON MAÇLARI YAPILACAK

İstanbul’un 2008 Olimpiyatları’nı düzenleme hakkını kazanması halinde Bağcılar’da yapımı tamamlanan 3 bin 500 kişilik spor salonunda Badminton kategorisindeki karşılaşmaların yapılacağı bildirildi.

9 bin metrekare alana sahip olan spor salonunun bütün salon sporlarına uygun 30x50 oyun alanı, olimpik standart olan 35 derece tribün eğimi, 4 cepheli kübik uluslararası standartlarda skorboardı bulunuyor.

7 dakikada tahliye edilebilen salon olimpiyatların alınması halinde 5 bin kişilik kapasiteye çıkartılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!