Adana'ya portakal çiçeği parkı kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Adanaya portakal çiçeği parkı kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2017 11:57

Adana'ya portakal çiçeği parkı kuruluyor

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - ADANA Büyükşehir Belediyesi, yerli ve yabancı turistlerin mayıs ayında portakal çiçeği kokusu ile tanışması, kış mevsiminde de bu meyveleri dalında görebilmesi için kent merkezinde  23 bin dönüm alana bir temapark kuracak. Onbinlerce kişinin katıldığı Nisan'da gerçekleşen Portakal Çiçeği Karnavalı ile Adana Film Festivali haftalarında da bu park alanı özel olarak düzenlenecek. Merkez Yüreğir İlçesi'nde narenciye bahçesinde oluşturulacak parkta, mevcut portakal ağaçları korunup, karnaval zamanı açacak çiçeklerinin kokusu kente yayılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün başlattığı çalışmada, 2018'de 6'ncısı gerçekleşecek Nisan'da Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'na katılan onbinlerce insanın ve kent halkının portakal çiçeği kokusunu'doyasıya hissetmesi amaçlandı. Park için merkez Yüreğir İlçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önündeki 23 bin 380 metrekarelik narenciye bahçesi uygun görüldü. 
Mevcut portakal ağaçlarının ve asırlık zeytin ağaçlarının korunması için hazırlanan projeye göre Portakal Çiçeği Parkı'nda toplanma ve etkinlik alanı, çocuk oyun alanları, fitness sahası, doğal süs havuzları, dev satranç alanı, amfi, oturma birimleri, tuvaletler, dinlenme alanları, bisiklet yolu, açık ve kapalı oturma birimleri yer alacak. 
FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!