Zeytinburnu Belediyesi’nden Havuz Ahlaksızlığına Yasaklama!

Zeytinburnu Belediye Meclisinin sitelerin ortasında yapılan ve ahlaksızlığa yol açan açık havuz yapımına yasak kararına beklendiği üzere CHP’li üyeler ve Kemalist medyanın tepkisi gecikmedi. 

Zeytinburnu Belediyesi yeni bir imar düzenlemesi yaparak sitelerde açık havuz inşasını yasaklarken, büyük sitelere ayrı bina şeklinde mescit yapımını zorunlu hale getirdi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 28 Kasım 2017 tarihli teklifi ve İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda hazırlanıp Zeytinburnu Belediye Meclisi tarafından oy çokluğuyla kabul edilen karara CHP’li üyeler karşı çıkıp ret oyu verdi.

Belediye Meclisi’nden geçen kararla ilçede yapılacak sitelerde açık havuz yasaklandı. Daha önce sınır olmayan 1 artı 1 konutların oranı ise yüzde 15’e çekildi, ayrıca her siteye mescit şartı kondu. Buna göre parsel alanı 10 bin metre ve daha büyük parsellerde yapılması zorunlu olan mescit, bloklardan bağımsız ve ayrık olacak.

Öte yandan Belediye Meclisinin kararı beklendiği üzere Kemalist çevrelerin tepkisiyle karşılaştı. CHP’li üyeler karara itiraz edeceklerini açıklarken, Cumhuriyet, Sözcü gibi yayın organları ise “Zeytinburnu Belediyesi yaşam tarzı dayatıyor” manşetleriyle konuyu okuyucularına duyurmayı tercih ettiler.

Gündem Haberleri

Irkçı belediye başkanlarının Arapça tabela hazımsızlığı
Bakan Fidan: Tek mağdur olan Gazze halkıdır
Dışişleri Bakanlığı, Lübnan için seyahat uyarısı yaptı
Üniversiteden ırkçı Tanju Özcan'a: İftiracı ve kötü niyetli bir zihniyet
Hamas: Erdoğan'ın Filistin'e destek duruşu onurlu, açıklamaları ise cesur