MENÜ

Yeni Malatya yeni hedefler

11 yıl aradan sonra Süper Lig sevinci yaşayan Malatyaspor, gelecek için büyük düşünüyor... 50 milyon TL ayak bastı parasını kasaya koyacak olan Sarı- Kırmızılılar, ilk olarak teknik direktör İrfan Buz ile masaya oturacak, ardından kadro yenileme çalışmaları başlayacak.

Yeni Malatya yeni hedefler

Sezon başında pek çok kişinin Play-Off adayı olarak bile göstermediği Yeni Malatyaspor, tarih yazdı... Sarı- Kırmızılı takım, 11 yıl aradan sonra şehre Süper Lig sevinci yaşatırken, kentte sabahlara kadar kutlama yapıldı. Başkan Adil Gevrek yönetiminde son 3 sezonda 2. kez mutlu sona ulaşan Yeni Malatya’da yeni hedef için hemen çalışmalar başladı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun kaynak uygulamasına göre Süper Lig’e yükselen Sarı-Kırmızılı kulübün kasasına 50 milyon TL girecek. Yeni Malatyaspor Başkanı Gevrek, ligde kalıcı olabilecek bir takım oluşturmak için kadroyu ciddi oranda yenileyecek. Yabancılardan kiralık Ayite ve Mba dışında hepsinin kalması beklenirken, yerli oyuncularla ilgili önemli değişim yaşanacak.

2 yıllık teklif

Kadro planlamasından önce yönetimin bir nuramalı hedefi ise tarihi başarının mimarı teknik direktör İrfan Buz ile sözleşme uzatmak. Ligin son haftasındaki Sivasspor maçından sonra Başkan Adil Gevrek, İrfan hocaya 2 yıllık yeni sözleşme önerecek. Buz kabul ederse, raporuna göre hemen transfer çalışmalarına start verilecek.

Yeni stada geçiyorlar

Malatyalı taraftarlar sadece Süper Lig’i kutlamadı, İnönü Stadı’na da Boluspor maçıyla birlikte veda etti. Son karşılaşmada tribünler tıklım tıklım dolarken, bazı seyirciler stattan hatıra olarak koltuk söktüler. Bir kaç taraftarın ise kale direklerini dahi eve götürmesi ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Sarı-Kırmızılı takım, yeni sezonda Süper Lig maçlarını 25 bin kişilik Arena’da oynayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ