Hesabım
    Bong Joon Ho, "Parasite"ın HBO Dizi Uyarlamasıyla İlgili Konuştu

    Bong Joon Ho'dan açıklama geldi.

    Christopher Smith/Invision/AP

    Geçtiğimiz gün yapılan duyurunun ile birlikte Akademi Ödülleri'nde birden fazla kategoride adaylık aldığı görülen Parasite'ın diziye uyarlanacağı haberi haftanın en çok konuşulan olaylarından biri haline gelmişti. Şimdi ise yönetmen Bong Joon Ho, filminin bir HBO dizisi olmasıyla ilgili konuştu.

    Deadline mikrofonlarına konuşan ödüllü yönetmen Bong Joon Ho, Parasite filmiyle Cannes dahil olmak üzere Golden Globe, AACTA, AFI, Toronto gibi festivallere aday olmuş ve ödüller kazanmıştı. Son olarak BAFTA ve Oscar adaylıkları alan Parasite'ın bir mini dizi olarak HBO kanalına uyarlanacağı geçtiğimiz hafta açıklandı. Şimdi ise Bong Joon Ho bu konuda bir açıklama yaptı: "Parasite'ın senaryosunu yazarken, 2 saatlik bir filme aktaramayacağım kadar çok fikrim vardı. Daha fazla süreye sahip olsaydım bu hikayeleri anlatabilme yetisine sahip olabileceğimi biliyordum. Adam (McKay) ile yakın zamanda konuşmayı planladığım şey de bu. Televizyon sektörünü çok tanımıyorum. Bu mini diziyi Parasite filmine koyamadığım hikayelerin daha derinine inerek genişletilmiş film yapma fikri için düşünüyorum. Adam McKay ve HBO, Succession gibi muhteşem bir diziyi yarattı. Yani onlar sahip olunabilecek en güvenilir ve harika ortaklar."

    Parasite filminin konusu ise şöyle: Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir... Film, Akademi Ödülleri'nden En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uluslararası Film, En İyi Orijinal Senaryo, En İyi Prodüksiyon Tasarımı, En İyi Kurgu kategorilerinde adaylık aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top