kucuk-kizindan-kira-alan-anne-2-one-cikan

Henüz 5 Yaşındaki Küçük Kızından Her Hafta Kira ve Yemek Parası Alan Anne

Favorilerime
Ekle

Yetişkin olmak da zor çocuk yetiştirmek de. Hele bir de işin içine geçim derdi, faturalar ve günlük masraflar da girince insan çocukluğundaki o kaygısız günleri özlemiyor değil.

Ama tabii herkes için durum böyle değil.

Birazdan tanışacağınız sıra dışı anne ve henüz 5 yaşındaki küçük kızının arasında yaşananlar gerçekten oldukça şaşırtıcı. Üstelik neredeyse tüm dünyaya yayılan bu olay, birçok insan arasında büyük tartışmalar da yaratmış durumda. Kimileri annenin yaptıklarını çok mantıklı bulurken kimileri de bunun küçük kızın hayatını olumsuz etkileyebileceğini düşünüyor.

Bakalım siz tüm bu hikayenin ayrıntılarını öğrenince ne düşüneceksiniz? Cevaplarınızı merakla bekliyoruz diyor ve anlatmaya başlıyoruz.

Her şey bu ilginç annenin kızıyla aralarında geçen bir durumu anlattığı sosyal medya paylaşımıyla başladı...

Amerika'nın Georgia eyaletinde yaşayan bir annenin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım geçtiğimiz günlerde neredeyse tüm dünyaya yayıldı. Sebebiyse bu annenin henüz sadece 5 yaşında olan minicik kızından her hafta kira, yemek, elektrik gibi masraflar nedeniyle para almasıydı.

Kızının şimdiden "gerçek dünyaya" alışması gerektiğini, bu nedenle böyle bir uygulama yaptığını söyleyen anne, yaptığı paylaşımda kızının ileride kendisine teşekkür edeceğini düşündüğünü de söylüyordu.

Kızına önce harçlık veren sonra da verdiği parayı bir bir elinden alan anne, kızından her hafta kira alıyor...

Anne ile kızı arasında geçen bu durum nasıl oluyormuş merak ediyorsanız buyurunuz, hemen anlatalım.

Annesi, minik kızına her haftanın başında harçlık veriyor, hemen ardından da paranın büyük bir kısmını kendisine geri vermesini istiyormuş. Verdiği parayı hemen geri alırken de kızına açıklamalarda bulunuyormuş. Buyurunuz, kendi ağzından aktaralım:

"Her hafta 7 dolar harçlık alıyor, 5 dolarını bana geri vermesini istiyorum. 1 dolar kira için, 1 dolar su için, 1 dolar elektrik için, 1 dolar televizyon faturası için ve 1 dolar da yemek için. Kalan 2 doları biriktirebilir veya istediği bir şeyde harcayabilir.

Ona gerçek dünyada insanların çoğunun maaşlarını buna benzer şekilde harcadıklarını ve kendilerine ufacık bir paranın kaldığını açıkladım. Bu strateji sadece onu gerçek dünyayla tanıştırmakla kalmayacak aynı zamanda gerçek ödemelerin ne kadar olduğunu görünce bizi takdir edecek."

Annenin yaptığı bu uygulamayı mantıklı bulanlar da var, ağır eleştirilerde bulunanlar da...

goodfullness

goodfullness

Annenin küçük kızıyla aralarında geçen bu olayları paylaşmasının ardından oldukça farklı tepkiler de geldi tabii. Annenin yaptığı bu uygulamayı eleştirenler kadar takdir edenler de oldu.

Bazıları "Çocuğunun çocuk olmasına ve gençliği elden gidip faturalarla boğuşana kadar zamanını eğlenerek geçirmesine izin ver.”, “Ben buna benzer bir hikayeyi paylaşmazdım çünkü bu ne kadar kötü bir ebeveyn olduğunu gösterir.” ve “Çocuğu büyütmek senin görevin. Hiçbir çocuk ailesinin ona sağladıkları için maddi bir ödeme yapmak zorunda bıraktırılmamalı.” şeklinde yorumlarda bulunurken bazıları da anneye destek mesajları yağdırdı.

“Çocuğuna bu tarz bir eğitim verdiğin için harikasın! Ben de çocuklarıma benzer bir muamelede bulundum ve şimdi iki tane gurur duyduğum, harcadıklarından daha çok para kazanan, kazandıklarından daha çok harcamayan iki kız annesiyim.” diyen bile oldu.

Anne, aldığı yoğun eleştiriler nedeniyle yeniden bir açıklama yapma gereği duydu ve şunları söyleyerek bir önceki paylaşımını sildi:

"Kızımın bilmediği şeyse 5 doların aslında gerçekten faturaları ya da kirayı ödemek için harcanmadığı. 5 dolarları biriktirerek onun tasarruf hesabına atıyorum. 18 yaşına geldiğinde ve kendi hayatını kurmak istediğinde başlangıç için 3380 doları olacak.”

Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce annenin yaptıkları ve düşünceleri mantıklı mı?

Kaynak: goodfullness


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

3

Tc Petek Keskinoğlu17 Aralık 2018 18:13
Eleştirilecek birşey yok kimine mantıklı kimine mantıksız dışı gelebilir küçük yaşta paranın kolay kazanilmadigini anlamasını saglamis
Yanıtla
melek139 Şubat 2018 12:42
Bu annenin soy ağacını araştırın kökü Kayseri li olabilir :D
Yanıtla
Süleyman Yasin K. 10 Şubat 2018 07:11
Yanıtla
Hehehe sabah sabah güldüm şu yoruma, teşekkür ederim :))

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?