Bologna’da Ne Yenir?

Bir önceki yazımda Bologna‘da gezilecek yerleri ana hatlarıyla yazdım. Bu yazıda ise en sevdiğim kısmı olan Bologna’da ne yenir konusuna değineceğim. Bologna Gezisinde yeme içme noktalarını belirlerken Bologna’da yaşayan 3 yerel kişi ve yabancı kaynaklardan aldığım önerilere göre hareket ettim. Kısıtlı vaktim olduğu için, hepsinin ortak olarak önerdiği yerleri tercih ettik. Fakat blog için kendi gittiğim yerlerin dışındaki önerileri de yazacağım.

Bologna mutfak kültürü açısından gelişmiş bir yer. Harika İtalyan şarapları, ev yapımı makarnalar, pizzalar, dondurmalar yiyebilirsiniz.

Bologna’da Ne Yenir? – Akşam

Bologna’daki klasikleşmiş restaurantlar için rezervasyon gerekebiliyor. Riske atmayıp arayın derim. Genel olarak akşam yemekleri 19’da başlıyor.

Trattoria Anna Maria

Üniversite bölgesinde yer alan lokal bir restauant. 33 yıldır aynı tarifler yapılıyor. Tortellinisi öneriliyor.

Ristorante Da Nello

Piazza Maggiore’ye yakın bir yer. İlk akşam gittik. Şirin bir İtalyan lokantası, tamamen doluydu biz saat 22’de kalkmak şartıyla yer bulduk. Ev yapımı makarnaları var. Bolonez soslu makarna ve ragu denedik. Bence bizim kıymalı makarnamız daha güzel. 🙂 Fakat panna cotta ve tiramisu tatlıları efsane güzeldi.

Ristorante Biagi

1937’de kurulan yerlerden biri. Tortellini, Cotoletta alla Bologne ve tatlı olarak gelato crema Biagi öneriliyor.

Trattoria Pizzeria Belle Arti

Akşam yemeği için tercih ettiğimiz yerlerden biri, üniversite alanında bulunuyor. Burası içerideki popülasyondan anladığım kadarıyla lokal bir yer. Şık şık yaşlılar vardı. 🙂 Yer ayırtarak gittik; şirin bir yapı, odun ateşiyle pişirilen pizzaları ve deniz ürünleri ile ünlü. Biz deniz ürünlü risotto ve deniz ürünlü tagliatelle tercih ettik. Porsiyonları doyurucu ve lezzetli.

Trattoria Da Me

1937’de kurulan orijinal ismi Trattoria Da Danio olan geleneksel mekan.

Ragu

Al-çık yerlerinden birisi. Uygun fiyata lezzetli tatlar denemek isteyenler tercih edebilir.

Berbere

Pizza için şiddetle önerilen yerlerden biriyidi ve tercih ettik. Üniversite alanına yakın bir yerde. Rezervasyon yaptırmadığımız için rahatsız koltuklarda oturduk. 🙂 Siz yaptırın. 🙂 Margherita pizzası çok meşhur.

Pizza için diğer önerilen yerler: Ranzani 13, Pumma, Storie Di Pinte, Basilibo(al-çık), Vesuvia(al çık)

20190406_2013<div class='adsense adsense-midtext' style='text-align:center;margin:12px' srcset=

301417018675.jpg" width="462" height="821" />

Bologna’da Ne Yenir? – Kahvaltı

Bologna’da kahvaltı için brunch müptelası olup Bologna’da yaşayan bir arkadaşın önerilerini yazacağım.

Pappare

Pancakeleri, avakadolu krutonları, yumurtaları, kruvasanları vs. öneriliyor.

Lampadina Cafe

İnternetteki görsellerini sevdiğim ama gitmeye fırsat bulamadığım bir yer. Pancakeleri, kahveleri güzel gözüküyor.

Sartoria Bakery Cafe

Üniversite alanına yakın yerlerden birisi. Tatlı tuzlu kruvasanları fena değil, içeride ve dışarıda oturma alanı da var. Tercih edebilirsiniz.

img_8882

Impero

Beyaz çikolatalı, fındık kremalı kruvasanları lezzetli. Piazza Maggiore’ye 10 dakika yürüme mesafesinde bulunuyor. İçeride oturma alanı var.

Kahvaltı için diğer önerilen yerler: Pasticceria D’azeglio, Gamberini, Canton De Fiori

Bologna’da Ne Yenir? – Dondurma

Cremeria Funivia

Bologna’nın en meşhur kapısında kuyruk olan dondurmacılarından birisi. Cremeria Cavour olarak da geçiyor. Piazza Cavour’da yer alıyor.

Gelateria Gianni

Türkler arasında da meşhur yerlerden birisi. Lokasyon olarak Bologna Gezisi‘nde bahsettiğim iki kulenin ve Piazza Magiore’nin çok yakınlarında bulunuyor

Venchi Gelato Cioccolatı

Venchi Çikolataları da ünlü. Hemen Piazza Maggiore’nin yakınlarında yer alıyor. Bitişiğinde harika çiçekçi Frida’s ve İstanbul’da da açılan Eataly var. Eataly de yemek için tercih edilebilecek keyifli noktalardan birisi. İtalyan peynirleriyle sandviç yaptırmanız mümkün.

img_8798

Bologna’da Ne Yenir? – Aperatif

Bologna’da da Avrupa’nın pek çok yeri gibi aperativo kültürü hakim. Akşam 5-6’dan sonra bazı yerlerde sadece içtiğiniz şeyin ücretini ödüyorsunuz aperatif olarak getirilen ikramlar ücretsiz oluyor. Piazza Maggiore’de Neptün Çeşmesi’ne yakın köşede ilk gün meydanı izleyip oturduğumuz yer lokasyon olarak keyifli.

Signorvino

En sevdiğim yerlerden birisiydi. Gene Piazza Maggiore’de tourist info’nun yanında şarap tadımı yapabileceğiniz harika İtalyan peynirleri yiyebileceğiniz ve meydanı izleyebileceğiniz bir mekan. Bu bölgede lambrusco isimli köpüklü bir şarap var içimi çok kolay. Bologna’ya gitmişken mutlaka deneyin.

img_8762

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.