|

Ukrayna Bayraktar İHA için 69 milyon dolar ödeyecek

Ukrayna, 6 adet Bayraktar İHA, 3 yer istasyonu ve 200 adet akıllı mühimmat için Türkiye'ye 69 milyon dolar ödeyecek. Ukraynalı kaynaklar, teknik-bakım ve personel eğitiminin anlaşmaya dahil olduğunu belirtiyor.

Yeni Şafak
23:38 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:02 - 15/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı (İHA)
Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı (İHA)

Son dönemde yurt içi ve dışındaki güvenlik operasyonlarında etkin kullanılan Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı (İHA), ortaya koyduğu performansla yurt dışında da ilgi görüyor.

Katar'ın ardından Ukrayna da güvenlik güçlerinin envanterini Bayraktar TB2 ile güçlendirme kararı almıştı.

Ukrayna'nın 6 Bayraktar TB2, 3 yer istasyonu ve 200 adet mini akıllı mühimmat için
69 milyon dolar
ödeyeceği öğrenildi.

Ukraynalı kaynaklar, teknik-bakım ve personel eğitiminin anlaşmaya dahil olduğunu duyurdu.

Ukrayna Bayraktar İHA'ları yakın takipteydi

Bayraktar TB2'nin Ukrayna yolculuğu 3 yıllık bir süreye yayılıyor. Bu süre içinde Ukraynalı heyetler Bayraktar TB2 ile yapılan testlere katıldı. İHA'nın uçuş ve yer testlerindeki performansı, muharebe sahasındaki başarısı Ukrayna'nın kararının şekillenmesinde belirleyici oldu.

  • Ukrayna gibi havacılıkta kritik teknolojilere sahip bir ülkenin İHA ihtiyacı için Bayraktar TB2'yi seçmiş olması bundan sonraki ihracat çalışmalarında önemli bir referans oluşturacak. Bayraktar TB2'yi daha önce de Katar tercih etmişti. Katar'da geçen yıl düzenlenen Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'nda (DIMDEX 2018) ihracat haberi duyurulmuştu.
#Bayraktar
#İHA
#Türkiye
5 yıl önce