Katmerciler’in PUSAT ilgisi

TÜMOSAN’ın hafif zırhlı askeri aracı PUSAT ilk kez görücüye çıktığı IDEF’te sektör aktörlerinin ilgisini çekti. Yüzde 100 milli motorla öne çıkan PUSAT’ı inceleyen Katmerciler Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Furkan Katmerci ve İsmail Katmerci, işbirliği teklifinde bulundu. TÜMOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak 800 ve bin beygire kadar ulaşan motor üretme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Nuri Albayrak, Türk savunma kurum ve kuruluşları ile dirsek temasında olduklarını yakın bir dönemde yeni çalışmaların olacağının altını çizdi.

Murat Palavar Yeni Şafak
PUSAT’a milli işbirliği teklifi

TÜMOSAN PUSAT’a ilgi sürüyor. IDEF Savunma Fuarı ile ilk kez görücüye çıkan PUSAT için ikili görüşmeler artarak sürüyor. Dünyanın birçok ülkesinden gelen askeri ataşe ve yöneticiler TÜMOSAN standında incelemelerde bulundu. PUSAT’a gösterilen ilgi bununla da sınırlı kalmadı. Savunma sanayiine yaptığı araçlarla adından söz ettiren Katmerciler Holding Yönetim Kurulu Üyeleri PUSAT’ı inceledi. Holdingin Yönetim Kurulu Bakanı İsmail Katmerci işbirliği çağrısı yaptı.

PUSAT’ın önemli bir çalışma olduğunu kaydeden İsmail Katmerci, PUSAT’ta kullanılan motoru kendi araçlarında kullanabileceklerini söyledi. Katmerciler Holding; Emniyete yaptığı TOMA’lar ile tanınıyor. Holding birçok askeri ve sivil zırhlı araç üretiyor. Görüşmede Furkan Katmerci de yer aldı.

TÜMOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak PUSAT’ta kullanılan yerli motor ile milli savunma sanayiinin ilgilendiğini yakın bir dönemde somut gelişmelerin yaşanacağını söyledi. Nuri Albayrak PUSAT’ın motor, gövde güç grubu ve aks grubu ile yerli ve Türk mühendislerinin bir eseri olduğunu söyledi.

800 BEYGİR MOTOR ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Albayrak, PUSAT’ta kullanılan motorun diğer askeri sivil zırhlı araç üreten firmalar tarafından da kullanılabileceğini kaydetti. PUSAT’ta 230 beygir motor kullanıldığını söyleyen Albayrak çift turbo takıldığı zaman 420 beygire kadar motorun çıkabildiğini kaydetti. Şu anda motoru 600 ve 800 ve bin beygir gücüne kadar geliştirme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Albayrak, “Türk savunma kurum ve kuruluşlarının bu noktada bir talepleri var. Yakın dönemde çalışmalar yapacağız” dedi.

Türkiye'nin yüzde 100 yerli zırhlı aracı: TÜMOSAN PUSAT
TÜMOSAN mühendisleri tarafından yüzde 100 yerli olarak tasarlanıp üretilen TÜMOSAN PUSAT, milli motor, şanzıman, güç aktarma, süspansiyon ve elektronik sistemleri IDEF fuarında 8 numaralı HALL'de yerini aldı. PUSAT'ın tanıtım videosu TÜMOSAN'ın kendi youtube kanalında yayınlandı.

Nuri Albayrak: PUSAT yüzde 100 yerli üretildi
Savunma Sanayi Fuarı'nda, TÜMOSAN mühendisleri tarafından yüzde 100 yerli olarak tasarlanıp üretilen PUSAT'ın içinden yaptığımız canlı yayında Albayrak Grubu Yönetim Kurulu üyesi Nuri Albayrak üretim sürecini ve savunma yatırımlarını değerlendirdi.

Gövde gösterisi