Cengiz Holding havalimanını yeniden inşa edecek

Cengiz Holding havalimanını yeniden inşa edecek
Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding, Kırgızistan’da madenin ardından yeni bir girişimde bulunuyor. Kırgızistan basınında yer alan haberlere göre Cengiz Holding, Celalabad bölgesindeki Kerben Havalimanı'nın ihalesini alacak.

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, Cengiz Holding’in Kerben Havalimanı''nı, uluslararası uçuşlara da açmak üzere yeniden inşa edecek. Yatırım görüşmelerinin devam ettiği projenin önümüzdeki aylarda resmen açıklanacağı belirtildi.

Ülker’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bu yatırım için kurulan ortaklığın adı ise Eti Bakır Terek-Say. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık şimdi de ikinci bir yatırıma hazırlanıyor. Ancak bu kez madencilik değil, altyapı üzerine. Kırgız basınına göre, Eti Bakır Terek-Say adlı şirket, Celalabad bölgesinin Kerben kentinde bulunan havalimanını yeniden inşa edecek ve genişletecek. Yeni yatırım ve çalışma ile Kerben Havalimanı''nı, uluslararası uçuşlara da açacak. Yatırım görüşmelerinin devam ettiği projenin önümüzdeki aylarda resmen açıklanacağı ifade ediliyor.

HEM YENİLEYECEK, HEM GENİŞLETECEK

Uluslararası Kerben Havalimanı adıyla anılacak olan projedeki pistler, küresel havacılık kurumları tarafından belirtilen standartlar çerçevesinde inşa edilecek. Kırgız basınında yer alan bilgilerde, bölgedeki en önemli yabancı yatırıma sahip Cengiz Holding’in olduğu ortaklık, bölgenin madencilik dışında farklı alanlarda da potansiyelini artıracak."

İlgili Haberler