Lucid Dreams (Berrak Rüyalar)

By theotherboy

19.9K 436 176

Rüya görürken rüyada olduğumuzu fark edip rüyamızı kontrol edebilmemize berrak rüya denir. Ben de bununla ilg... More

GİRİŞ
Lucid Dream Nedir ?
İlk Deneyimim #1
Berrak Rüya Esnasında Neler Olur ? Neler Yapabiliriz ?
Deneyim #2
Berrak Rüyanın Yararları ve Zararları
Deneyim #3

Berrak Rüya Teknikleri

5.6K 71 26
By theotherboy

Berrak rüya bazı insanlarda doğuştan gelen bir yetenektir. Bu tür kişiler neredeyse her gün berrak rüya görürler. Ya da her gün görmeseler bile her rüya gördüklerinde rüyada olduklarını fark ederler. Bazen de bu yetenek bizde doğuştan olmasa da, saçma bir rüyanın ortasında "bunlar gerçek olamaz, ben rüyadayım !" diyebilirsiniz. Fakat berrak rüya görmeyi beklemektense bunun tekniklerini uygulayarak daha çabuk görebiliriz. Ben sizinle internette her yerde bulabileceğiniz klasik teknikleri paylaşacağım. Çünkü bunlar en etkili tekniklerdir. Fakat bunların yanında kendi bulduğum teknikleri de paylaşacağım. Ve işte teknikler :

Teknik 1 : KENDİNİZE İNANIN VE GÜVENİN. Ünlü sözü bilirsiniz; "Başarının yarısı inanmaktır." Eğer kendimize inanamazsak bırakın berrak rüyayı, akabinde hiç bir işi başaramayız. Yani berrak rüyaya inanmayan bir insan berrak rüya yapamaz. Ya da kendiniz bunu yapabileceğinize inanmazsanız berrak rüyayı rüyanızda görürsünüz :)

Teknik 2 : RÜYA GÜNLÜĞÜ TUTUN. Eğer gördüğünüz rüyaları hatırlarsanız berrak rüya görmeniz kolaylaşır. Çünkü rüyaları hatırlamak ve zaman zaman düşünmek, beynin rüyalara daha fazla odaklanmasını ve adapte olmasını sağlar. Aynı zamanda bu bir beyin egzersizi olarak gece gördüğünüz rüyaları daha net hatırlamanızı sağlar. Bu çok kolay bir iştir. Evdeki kullanılmayan eski bir deftere veya ajandaya rüya günlüğü tutabilirsiniz. Fakat bunun formatını siz belirleyin. Rüyaları yazmak yerine ses kaydediciye anlatıp kaydedebilirsiniz. Hatta yeteneğiniz varsa resmini bile çizebilirsiniz. Ama ben bunu önermem çünkü rüyanın bir çok kısmı vardır. Her kısmını çizmek zor olabilir. Bu yüzden en iyisi yazmaktır. Çünkü ne demişler; "söz uçar yazı kalır... "

NOT : Rüya günlüğüne sadece berrak rüyaları değil, her türlü rüyanızı yazın.

Teknik 3 : GERÇEKLİK TESTLERİ UYGULAYIN. Arkadaşlar bana göre en etkili teknik budur. Çok işe yarar. Günün bazı anlarında (yaklaşık yirmi dakikada bir) kendinize sorun; "ben rüyada mıyım ?" Bir kaç gün bu tekniği uyguladığınız zaman beyniniz buna alışacak ve rüyada da bunu kendinize soracaksınızdır. Sonra da berrak hale geçersiniz zaten. Bunun yanında rüyada olup olmadığınızı anlamadığınız zamanlar gerçeklik testi uygulayabilirsiniz. Mesela parmağınızı diğer elinizden geçirmeye çalışabilir, uçmaya çalışabilir veya etraftaki bir nesneyi dokunmadan kaldırmaya çalışabilirsiniz. Eğer bu testi yapmayı da unuturum diyorsanız kendinize bir renk belirleyin. O rengi her gördüğünüze kendinize rüyada mıyım ben diye sorun. Bu ile yarayacaktır. Eğer rengi de unuturum diyorsanız yuh size !

NOT : Arkadaşlar Google Play Store'da ve App Store'da "Awoken" adlı bir uygulama mevcut. Bu uygulama berrak rüya görmeyi kolaylaştırmak için yapılmış. Uygulama sizin belirlediğiniz zaman aralıklarında size rüyada olup olmadığınız konusunda uyarı veriyor. Uygulamanın türkçe versiyonu yok. Ama bence yine de indirin.

Teknik 4 : İNANDIĞINIZ TANRIYA DUA EDİN. Benim için tabiki de Allah (c.c) tektir ve ben de buna göre yazacağım. Ama sizin ne dine mensup olduğunuzu bilemem. Bu teknik de en etkili tekniklerdendir. Çünkü Allah sizin duanızı emin olun geri çevirmez. Bu da size güven duygusu verir :)

Teknik 5 : TELKİN VERİN. Gece yatmadan önce kendinize "bu gece rüyada olduğumu fark edeceğim" veya "bu gece berrak rüya göreceğim" diye telkin verin. (ne kadar söyleyeceğinize siz karar verin.) Bu telkinler bilinçaltınıza işler ve beyninizi bu yönde etkiler. Aynı zamanda bu telkinleri ses kaydı olarak kaydedip gece dinleyebilirsiniz. Bunun yararı dokunacaktır.

Teknik 6 : Ses kayıt cihazına "şu anda rüyadasın" diye ses kaydedin. Gece yatarken bu sesi tüm gece çalacak şekilde ayarlayın. Rüyada da bu sesi duyar ve berrak hale geçersiniz.

Teknik 7 : UYANIK HALDEN DİREK BERRAK HALE GEÇİŞ. Bu konuda henüz bir deneyim yaşamadım. Ama berrak rüyalar hakkında baktığım her kaynakta bundan bahsediliyordu. Dolayısıyla ben de böyle bir şey olabileceğine inanıyorum. Bunu daha önce gerçekleştirmediğim için size de bilgi veremeyeceğim. Fakat teknikleri düzenli olarak uygularsak ve yeterince berrak rüya görürsek bunun mümkün olabileceği kanısındayım.

Teknik 8 : Mp3 telkin ses dosyaları. Bunlar internetten dinleyip indirebileceğiniz beyin dalgalarını berrak rüya görme yönünde uyaran çeşitli ses dalgalarıdır. Gece uyurken dinlenirler. İşe yarayabilirliği konusunda bilgi veremem. Çünkü daha önce bir kez denedim ve o da işe yaramadı. Yani daha fazla dinlesem belki işe yarayabilirdi ama ben yine de tavsiye etmem. Çünkü işi doğal yollarla yapmak varken beynimize böyle ses dalgaları falan filan sokmaya hiç gerek yok.

Şimdilik bildiğim teknikler bunlar arkadaşlar. Ama yeni bir teknik keşfettiğim anda bu bölümü güncelleyeceğim.

Şimdi insanların çok şikayet ettiği önemli bir durumdan bahsedeceğim. "Ben normal rüya bile görmüyorum; nasıl berrak rüya göreyim ?" diyenler. Böyle bir şey yoktur. Bir insan günde dört ila altı rüya görür. Bu da yılda bin beş yüz rüya eder. Yani aslında beyni olan normal bir insan günde en az dört rüya görür. Bunun nedeni uykunun beş evreden oluşmasıdır. Uykunun ikinci evresi REM (Rapid Eye Movement) evresidir. Türkçesi hızlı göz hareketleri demektir. Bu evrede rüya görürüz. Yani normal bir uykuda rüya görmememiz imkansızdır. Yalnız REM evresinde veya REM evresinden en fazla beş dakika sonra uyanmazsak gördüğümüz rüyaları hatırlamayız. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama rüya görürken uyandığınız zaman rüyayı net olarak hatırlarsınız. Fakat sabah normal şekilde uyanırsanız hiç bir rüya hatırlamazsınız. Yani burdan sonuç olarak şunu çıkarabiliriz ki; HER GECE RÜYA GÖRÜRÜZ. Önemli olan teknikleri uygulayıp berrak hale geçebilmektir.

Eğer bu teknikleri düzenli olarak uygularsanız, her gün hem de her gün berrak rüya görebilirsiniz. Bu bölümden sonra berrak rüya esnasında neler olabilceğini ve neler yapabileceğinizi paylaşacağım. Sağlıcakla kalın...

Continue Reading

You'll Also Like

65.7K 4.7K 34
Altı elementin bulunduğu bir okul. Bu okula her şeyden habersiz, bir gece yarısı zorla kaçırılıp getirilen bir baş rol. Annesiyle aynı gece kaçırılıp...
37.5K 2.3K 9
"gece alınırsa intikam, saklanır karanlığa" Dünya harici üç farklı diyar olduğu söylenir efsanelerde. Göğe, yere ve sulara hakimiyet kuran... Diyar E...
7.3M 260K 44
Fantastik #1 Siz hiç bir ruha aşık oldunuz mu? Gülüşünden bihaberken ya da öfkelendiginde nasıl baktığı bilemeden sonsuz bir melankoninin içine düştü...
213K 3.5K 27
Kocam ve arkadaşımın inlemeleri koridorda yankılandı.Bir an kalbim duracak gibi oldu. Gabriel, "Bir saniye bekle burada," dedi ve odamın kapısını açt...