Çözüm Yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut bir bölüm bulamadık

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.053
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut bir bölüm bulamadık. Daha fazla bilgi için kurulum günlüğü dosyalarına bakın. Bu hatayı çözmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:


Çözüm 1:


Bilgisayarınızı Onarın > Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Komut İstemi


Kod:
diskpart
Kod:
list disk
Kod:
select disk x (x yerine listeden diskinizin numarası. Kapasitesine göre tahmin edin)

Uyarı: Bir sonraki komut diskteki bütün bölümleri (C ve D aynı diskte ise mesela) ve verileri siler. Sonra bu cahil gibi ağlamayınız lütfen.

Kod:
clean

Kod:
CREATE PARTITION PRIMARY

Kod:
ACTIVE

Kod:
FORMAT FS=NTFS QUICK

Kod:
ASSIGN

Son olarak da iki defa:

Kod:
exit


Pencereyi kapatın. Akabinde de Bilgisayarı kapat deyin. Bilgisayarı yeniden başlatıp kurluma normal bir biçimde devam edebilirsiniz.


Çözüm 2:


Bilgisayarınızda herhangi bir sürücüye Mac OS X ya da Linux kurulu ise kurulumda bunları sökün. Kurlum bitince geri takabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Recep Bey ben USB 3.0 SanDisk Extreme belleğe Win 8.1 kurulumu yapıp. ASUS A42JA notebookumdaki OCZ Vertex 4 128 GB SSD hard diske kurulum yapmaya çalıştım. Fakat defalarca sizin yukarıda belirttiğiniz hataya karşı CMD ekranından primary sector oluşturup aktif ettim. Hatta bootable kuruluma güvenmeyip Windows 7 kurmaya da çalıştım. Fakat aynı hata ile defalarca karşılaştım. HDDTune testlerinde diskin hiçbir sorunu yok. Resmen çıldırmak üzereyim. Bayramım zehir oldu.

Diski size ulaştırsam yardımcı olabilir misiniz? Bilgisayar konusunda oldukça profesyonel birisiyim. Fakat bu konularda hep bahtım kara! Nerede çözümsüz bir problem varsa benim başıma geliyor...
Denemediğim yol kalmadı. Partiton Manager programında diski primary yaptım. Gene bir sonuç alamadım. Forumda yazdıklarınızla bize ışık oluyorsunuz. Herkese Hayırlı Bayramlar...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesi yapar mısınız. Bir de anakartınız nedir? SATA Mode ayarı AHCI mi?

Hem AHCI hem de IDE olarak denedim, fakat sonuç yine hüsrandı. Bilgisayar en üst BIOS'ta ben yinede BIOS'unu yenileyeceğim, fakat bir çözüm olacağını zannetmiyorum. Acaba SSD boot edilme özelliğini yitirmiş olabilir mi? çok saçma gibi ama.....!

Son yazdığımdan sonra BIOS güncelleyip, tekrar denedim disk sanki boot etmemeye and içmiş gibi. Windows yerine Linux ile gpt olayına müdahale etsem bir fark olur mu? ... screenshot ekliyorum... Bilgisayar nakavt bekliyor. Yardımlarınızı bekliyorum...

tpgcs.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Takılı SD kart ya da USB Disk varsa sökün.

Sanırım ana problemi buldum. SSD firmware güncellemesi yapmak istediğimde "no device found" görüyor. Fakat işin garip yanı external bağladığımda diski bilgisayar görüyor. Bu işin çıkarımını yapamadım. Tam bilen bir arkadaş varsa anlatırsa memnun olurum. Bir de Firmware atabilmem için ne yapmam gerekli....

Eklediğim resim ters çıkmış, ama neticede problem anlaşılıyor...

Elektronik, bilgisayar işinde hep böyle extreme problemlerle karşılaşıyorum. Bunlar benim şansım mı! ya da ben mi bu işleri çok kurcalıyorum da bunlar başıma geliyor anlamış değilim...
 
Ben de aynı sorunu yaşadım. USB'den boot edip formatlarken sorun çıkıyor, çözümü Windows kurulumunu DVD'den yapmak. Hatta az önce oldu ve DVD'den kurulumun bu sorunu aşmada işe yaradığını şahsen doğruladım.
 
Bende ssd'yi taktim rufus ile uefi disk oluşturdum bios'tan gerekli ayarları yaptım. Kurulum başladı ancak yeni seçeneğine tıklayınca bir süre bekliyor ve ardindan disk bölümü oluşturulamadı diye hata veriyor sizce neden kaynaklanıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı