Windows 10 OEM Nedir?

onuraydin00

Kilopat
Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
1.423
Çözümler
3
Arkadaşlar Windows 10 Pro orijinal OEM lisans 50 TL. Alsam ne gibi bir sıkıntısı olur? Yani şu an sistemde UEFI kurulu ve 50 TL'ye verdikleri lisansı girdiğimde UEFI yerine sistem artık OEM mi olacak?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
OEM dediğimiz dijital kodlar. Sosyal'de çoğu kişi Windows'u OEM kodlarla etkinleştirdi. Windows sürümünü değiştirmiyor sadece etkinleştirilmesini sağlıyor. Kutulu Windows'a 700TL vermek pek mantıklı değil.
 
OEM, orjinal Windows 10'dur ama sadece bir anakartta çalışır. Format atsanda bilgisayarında kalır. Anakartını değiştirirsen OEM Key'in yani Windows 10'un gider. Tani bu yüzden 50 TL gibi bir fiyata satılıyor. İllegal değil legaldir. Alacağınız yerden mağaza puanına, yorumlara bakarak alınız.
 
Yok, UEFI olmaya devam eder. OEM key son tüketici için olmayan ama bizim her halükarda aldığımız bir key türü. Asıl olma amacı üreticiler ve teknik destek sağlayabilecek firmalardır. Örneğin sen laptop üretiyorsun, her bir laptopa 500liralık Win10 koyamazsın sonuçta, bu durumda her türlü desteği kendin vereceğini düşünüyorsan OEM key kullanıyorsun. Microsoft'un desteğini ve çoklu bilgisayarda kullanabilme yetkini kaybediyorsun. Yani kullanıcı olarak bir şey kaybetmiyorsun.
 
Yani ben bu lisansı alsam formattan sonra tekrar lisans girmem gerekecek mi yoksa dediğiniz gibi anakartta kayıtlı mı kalıyor?

Veya ileride daha yüksek Windows sürümleri çıktığında sıkıntı yaratır mı?
 
Bir kere key girdin ve etkinleştirdin. Sonra aynı bilgisayar parçalarının olduğu bilgisayara format attığında zaten kendi hatırlayacaktır. Baktın senden key istiyor tekrar girersin. Aynı anakart olduğu sürece sıkıntın olmaz. Güncellemeleri alırsın, yükseltme gelirse onu da alırsın. Orjinal Windows'un olur işte. Sadece sıkıntın olduğunda Microsoft'u arayamaz onlardan yardım isteyemezsin. O kadar.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı