Çözüldü 8.1 Scanning and Repairing Drive (C:) Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

conterct

Kilopat
Katılım
26 Temmuz 2014
Mesajlar
216
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bugün sabah bilgisiyarı fişten çektim yanlışlıkla. Daha sonra açtım açıldı ama acayip yavaş ve tıkladığım herşey donuyordu. Sistem geri yüklersem düzeleceğini sandım sistem geri yükleme yerine geldim. C diskinde hata var dedi. Sonra bilgisayarı kapattım tekrar açtım. Scanning and repairing drive ekranı çıktı. Yaklaşık 2-3 saat civarı bekledim %100 oldu. Restart attı. %0 dan geri başladı. Sürekli böyle yapıyor. Lütfen yardım edin.
 
Sistem dosyaları bozulmuş ya da disk. Temiz bir Windows 10 64 bit kurulumu yapın. Sorun devam ederse bildirin:

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum

Önce şunu da deneyebilirsiniz. C: Sağ tık>Özellikler>Araçlar>Hata Denetimi altında denetle'ye tıklayın.
 
Samet Bey Windows 8'den Windows 10 sistemine geçmek istemiyorum. Bunun başka bir çözümü yok mudur? Bugüne kadar bütün problemlerime çözüm buldu Technopat. Eminim bunun da bir çözümü bulunur.
 
Hata denetimini deneyin. Sorun çözülmezse temiz bir 8.1.3 kurulumu da yapabilirsiniz.
 
Samet Bey bilgisayara erişemiyorum. Denetimi nasıl yapıcam anlamadım. Windows'a girmiyor. Sürekli restart atıyor %100 olduğunda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi boot ederek Windows 8.1.3 kurmayı deneyin. Yine sorun düzelmezse diski test ederiz.
 
Samet Bey dediğinizi yaptım. Win 8.1 kurdum. İlk başta açıldı. Acayip yavaştı. Sabah açtım donmalar felan reset attım. Sonra pc açılınca tekrar siyah bi ekranla karşılaştım, sonra fotoğraftaki ekran geldi. Bu ekranda uzun süre bekliyor pc. Açılmıyor ya mavi ekran verip restart atıyor ya da otomatik onarima hazırlanıyor diyip restart atıyor. Birde bilgisayarı usb den başlatıyorum başlangıç onarma yaparım diye oraya giriyor ama baya bi bekliyorum. Orda da bilgisayarın ilk dil seçme yeri geliyor onu geçiyorum yükleme yeri ve alttaki kurtarma linki geliyor ona tıklıyorum açılmıyor. Arka planında bulunan mavi ekranı geliyor sadece. Lütfen yardım edin çıldırmak üzereyim.

@samet67671

Samet Bey bir de biostan IDE modu AHCI yapın gibi şeyler okudum. Doğru mudur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Deneyebilirsiniz. Zaten AHCI'da olması daha iyi. Disk bozulmuş olabilir. Masaüstüne gelebiliyorsanız HDTune Pro 5.60 ile diski test edelim ya da imkanınız varsa diski başka PC'de deneyin veya sisteme başka HDD takın.
 
Masaüstüne gelemiyorum hiç bir türlü. Şuanda AHCI modunda mı bilmiyorum. Bir de bios pilini çıkartıp taksam birşey farkeder mi?

Bugün nasıl olduysa komut yazma yerine girebildim. Hemen chkdsk /r /f komutunu girdim. Yaklaşık sabah 13.00 dan beri bir şeyler yapıyor. Pek sabrım kalmadı bekleyeyim mi?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…