Anasayfa Makale Çözüm: 0xc000000e Windows Başlatılamıyor

Çözüm: 0xc000000e Windows Başlatılamıyor

Windows 7 açılırken 0xc000000e hatası alıyorsanız sabit diskinizdeki MBR yani Master Boot Record’un veya bölüm bilgisinin bozulmuş olma ihtimali çok yüksektir. Bu bozulma genelde bilgisayarınız beklenmedik bir biçimde kapandığında gerçekleşir.

Windows failed to start. A Recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:
1. Insert your windows installation disc and restart your computer.
2. Choose your langugae settings, and then click next
3. Click "repair your computer."
Status: 0xc000000e
Info: The boot selection failed because a required device is inaccessible.

Sorunu çözmek için öncelikle Windows 7 kurulum diskinizi -yoksa kurulum yaptığınız USB belleği-  bilgisayara takın ve bilgisayarın boot menüsüne girerek bilgisayarı DVD’den başlatın.

Windows 7 kurulum ekranında ilk olarak dil seçenekleri karşınıza çıkacak. İleri diyerek bir sonraki adıma geçin fakat burada kuruluma başlamak yerine alt kısımda “Bilgisayarınızı Onarın” seçeneğine tıklayın.

Bilgisayarınızda yüklü olan Windows 7 sürümü tespit edilip otomatik olarak seçilecektir. Şimdi bir kez daha ileri deyin ve açılan pencereden “Başlangıç Onarma”yı seçin. Eğer bu işlem uzun süre boyunca çalışıp takılıyorsa bilgisayarı yeniden başlatın ve yukarıdaki işlemleri tekrar uygulayın. Bu defa “Başlangıç Onarma” yerine “Komut İstemi”ne tıklayın.

Karşınıza gelen siyah ekrana:

diskpart

yazın, Enter’a basın ve işlem tamamlanana kadar biraz bekleyin. İşlem bitiminde tekrar komut yazmanız için imleç yanıp sönecektir. Şimdi:

list disk

komutunu verip tekrar Enter’a basın. Çıkan listede sabit diskinizi boyutundan tanıyabilirsiniz. Diski seçmek için:

select disk <sabit diskinizin listedeki numarası>

komutunu verin. Örneğin bizim diskimiz ilk sırada olduğu için “select disk 0” komutunu verdik. Komutu girdikten sonra “Disk 0 şimdi seçili disk” diye doğrulama alacaksınız.

Şimdi diskin üzerindeki bölümleri görmek için

list partition

komutunu verin. Sabit diskteki bölümler listenecektir. Bizim senaryomuzda, diskin üzerindeki bölümlerin harfleri silinmişti. Şimdi bu harfleri yeniden oluşturmak için sırasıyla bölümleri seçip bu bölümlere birer harf atayacağız. İlk bölümü seçmek için:

select partition 1

komutunu verin. “1 birimi şu anda seçili birim” yazacaktır. Şimdi bu birime harf atamak için aşağıdaki komutu vereceğiz fakat harfler kullanımda ise bir sonraki harfi verebilirsiniz:

assign letter=f

Şimdi aynı işlemi ikinci bölüme yapalım. Önce bu komutu:

select partition 2

sonra da bu komutu verin:

assign letter=g

Bu durumda sabit diskin üzerindeki 100 MB’lık alana F, işletim sisteminin bulunduğu alana ise -ki bu genelde c olur- G harfini atamış olduk. Sabit disklere gerekli harfleri atadıktan sonra 100 MB’lık bölümde yer alan boot bilgisini değiştireceğiz. Bunun için ilk olarak diskpart’tan çıkmamız gerek. Bu komut ile çıkışı yapıyoruz:

exit

Şimdi son adım olarak BCD’yi yeniden oluşturmamız gerekiyor. Bunun için de:

bootrec /rebuildbcd

komutunu veriyoruz. Sistem biez “Yükleme önyükleme listesine eklensin mi?” sorusunu soracaktır. “Y” tuşuna basıp Enter’a basarak işlemi onaylıyoruz ve “İşlem başarıyla tamamlandı.” cevabını alıyoruz. Artık Windows sorunsuz bir biçimde başlayacaktır ve sürücü harfleri de normale dönecektir.

25 Yorumlar

  1. ustam isim atamalara kadar normal ama ondan sonra hata veriyor b,irüsürü yazı çıkıyor ama yinede düzelmiyor formatta attım düzelmedi bad sector oluşmuş olabilirmi ?

    (bendeki leptop)

  2. usta yaptım ben bunuda o senin sonda dediğin şeyi sormuyor kendim restart diyoum ve bir defalıga mahsus açılıyor tekrar kapatıp açınca gidiyor

  3. Bende de az önce bu sorun oldu. Bilgisayarda C,D ve E vardı E ve D ye farklı harfler atandı ama C ye isim atayamıyorum . Görmüyo. (Belirtilmiş bölüm yok.Lütfen Bir bölüm seçip yeniden deneyin) yazıyo fakat yukarıda birim şuan seçili birim yazıyo yardm edermsn emre kardeş?

  4. dostum ben bu dedklerini yapıyorum ama bilgisayarı onar dediğimde pc donuyo mavi ekranda bekliyo bunu nasıl düzelticem ben bunuda söyler misin ?

  5. bunlar da işe yaramıyorsa BIOS ayarlarından sata mode’ye gir, RAID ve IDE modu varsa windows açılmaz o modu AHCI’ye alın bi daha başlatın belki o zaman işe yarar…

  6. ben birimin adını f yapamıyorum virtual disk hatası alıyorum bunun bir çözümü varmı başka bir harf yapıncada ren F:(bu f kısmını yazdığım harf yapsam bile)bootbcd bcd.old komutunu verince bir sürü yazı çıkıyo fakat olmuyor

  7. kurulum cd si ya da usb belleği yoksa ne yapacağız..dell laptop bana windows kurulu olarak geldi. cd falan da gelmedi yanında. sadece ürün anahtarım var windows için. bu anahtarla kurulum cd si talep edebilir miyim acaba..

  8. Ben bu siyah ekran hatasını alıyorum ancak bilgisayarın boot menüsüne de giremiyorum bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir??? Del veya F11 tuşlarıyla anakart ekranında boot menüsüne ulaşabileceğim yazıyor ancak ulaşamıyorum???

  9. Allah sizden razı olsun. Yarın servise götürecektim. Hiç umudum kalmamıştı her şeyi denememe rağmen. Son sayfa burası artık dedim. İşin ilginci sadece bu hataya benzer bi hata alıyordum. Şansımı denedim. Şöyle söyleyeyim internette bu yalınlıkta anlatan hatta anlatan! yok.. Teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin…

  10. recep bey benim çok acil yardıma ihtiyacım var..
    belirttiğiniz adımları tek tek uyguladım ama cmd komutlarında disk partition dediğimde tek bölüm görünüyor,burdaki gibi birden fazla değil harf atadığınız ayrılmış önbellek birimi görünmüyor onun için diğer bölümleri uygulayamıyorum lütfen yardım edin?..

    not:sisteme format atamıyorum bu sorun yüzünden..
    disk bilgilerim:
    ssd corsair(sistem) 120 gb
    segate 160 gb ve 500 gb
    üçüde ayrı diskler bölümleme yok yardım lütfen……

  11. recep bey çok ama çok teşekkür ederim. beni bu sorundan kurtardığınız için. bu kadar güzel bir anlatım ve kesin çözüm için tekrardan teşekkürler

  12. Bu hatayı (0xc000000e) açarken değilde; Windows10 Format Atarken görüyorum..
    USB yi takınca; Kur press USB key den sonra direk bu hatayı (Siyah Ekran) veriyor ve hiçbir işlem yapılamıyor. Bir süre bekledikten sonra rest atıyor..
    .iso ile alakalıdır diye Windows XP kurmaya çalıştığımda; Kur ekranı geliyor, sisteme kopyalama yapıyor; Kur’a Hoşgeldiniz yazısı çıkması gerekirken – Siyah Ekran geliyor, sol yukarıda imleç yanıp sönüyor ve Mavi Ekran Hatası veriyor.
    Bu anlatmış olduğunuz işlem sadece sistem onarmak için mi yoksa genel mi..

  13. Hay siz çok yaşayın !!!!!!
    0xc00000f hatası alıyordum bunla çözüyim dedim (zatenbaşlangıç onarma işe yaramıyor) en son başta diskpartla harflendirme yapmaya kalktım baktım olmuyor ciddi ciddi izin vermiyor bana bu partışini harflendiremessin gibisinden birşeyler diyodu üzülerek ama unutla en son ki adımı yapiyimdedim exit dedim cmdye geldim rebuildbcd dedim suksesfull !!! DEDİ bende oleyyy dedim. Kapattım PC yi sonra tekrar açtım aaa durun o da ne(CD içerde var) bir ekranı bende 2 ab bekler ışık hızıyla içerdeki CD yi söktüm be tamamdır 👌🏻👍🏼 pcm sabit disklesorunsuz şekile başladı (başta uzunca bi scanning and repariring disk c DEDi ve meşhur pencere logosunu gördümya artık ölsem de gam yemem) sonra %100 oldu açıldı PC :Dddd siz adamın dibisiniz

  14. Bu çözüm ile sorunumu çözüyorum fakat bilgisayarı her kapatıp açtığımda aynı hatayla karşılaşıyorum. Uyku modunda açınca bilgisayarı problem olmuyor ama tamamen kapatıp açınca sürekli bu hata…

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version