Dosya kabarık!

Kısa süren Atletico Madrid macerasının ardından tekrar Fenerbahçe'ye dönen Emre Belözoğlu, futboluyla olduğu kadar agresif tarafları, medya ile sorunlu ilişkeleri ve başından geçen talihsiz olaylar sebebiyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Dosya kabarık!
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
23 Mart 2013 15:23
- SPORX ARAŞTIRMA - Kariyerinin adım adım sonlarına yaklaşan yıldız futbolcu Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin sürdürdüğü şampiyonluk yarışında ön saflarda yer alırken futbol kariyerinde yaşadığı ve içerisinde olduğu bazı olumsuz olayları dikkatlerden kaçmıyor.

Son olarak Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında Kasımpaşa Sportid Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Oğuz Erkan’a küfür ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Emre Belözoğlu, Anadolu Adalet Sarayı’na giderek ifade verdi.

Sarı-lacivertli futbolcu ifadesinde, ‘Gerçek olmayan sakatlanmalar ve süre geçirmeler nedeniyle gerilip kendi kendime küfür ettim. Ancak küfür kimsenin sahsına değildir’ dedi. Türkiye'nin bir an olsun gündeminden düşmeyen Emre Belözoğlu'nun 2000'den bu yana yaşadıklarını sizler için derledik.

HER ŞEY BİR TRAFİK KAZASI İLE BAŞLADI - 29 EKİM 2000

Galatasaray'da yıldızı parlayan ve sarı kırmızılı ekibin altın günlerinde takım içinde yer alan Emre Belözoğlu için 2000 yılında büyük bir trajedi yaşandı. 29 Ekim 2000 tarihinde E-5 Karayolu'nda trafik kazası yapan genç futbolcunun çarptığı 37 yaşındaki Kadir Çetin hayatını kaybederken Emre'nin kazazedeyi hastaneye götürme çabası sonuçsuz kaldı.  Şu an menajerlik yapan Ahmet Bulut ve TFF'de görev alan Göksel Gümüşdağ Emre'nin kullandığı araçta yolculuk yaparken 3 isim de kazayı yaralanmadan atlattı. Emre Belözoğlu kazanın ardından vefat eden Kadir Çetin'in eşine sarılarak 'beni oğlunuz sayın' sözüyle acısını ifade ederken Galatasaray formasıyla çıktığı deplasmanda Emre rakip taraftarlar tarafından 'katil Emre' tezahüratı ile karşılandı.

İNGİLTERE'DE IRKÇILIK SUÇLAMASI - 12 OCAK 2007

Galatasaray'ın ardından Serie A devi Inter Milan'ın yolunu tutan ve İtalya günlerinin ardından 2005 yılında Premier League ekiplerinden Newcastle United'ın yolunu tutan Emre Belözoğlu ile ilgili ilk ırkçılık suçlaması İngiltere'de yaşandı. Siyah beyazlı ekibin Everton ile oynadığı maçta şu an takım arkadaşı olan Yobo'ya karşı ırkçı söylemlerde bulunduğu iddia edilen futbolcu, İngiltere Futbol Federasyonu'na yaklaşık 2 saat ifade verdi ve Emre bu olaydan sonra suçsuz bulundu.  Newcastle United döneminde Bolton'da forma giyen El Hadji Diouf'a 'maymun' dediği iddia edildi ancak El Hadji Diouf ifade vermeyi reddedince bu iddia da sonuçsuz kaldı.  Bir sezon sonra ise Newcastle United'da takım arkadaşı Joey Barton ile gerginlik yaşadı. Emre bir ikili mücadelede genç takım arkadaşına sert girince Barton Emre'nin gırtlağına sarıldı. Emre ise Barton'a kafa atarak yanıt verdi. Takım arkadaşları araya girince kavga daha büyümeden önlendi.



İSVİÇRE MAÇINDA ATEŞ HATTINDA 16 KASIM 2005

2006 Dünya Kapası Baraj 2. Maçı'nda karşı karşıya geldiğimiz İsviçre maçı takımımızın 4-2 galip gelmesine rağmen ilk maçta alınan 2-0'lık sonuç sebebiyle elenmemize yol açarken maçta alınan sonucun yanı sıra olaylar damga vurdu. Emre Belözoğlu'nun da dahil olduğu kavga sonucunda 6 maç ceza aldı daha sonra bu ceza 4 maça indirildi. Kavganın ardından kısa bir süre sonra Kicker'a açıklamalarda bulunan Emre, "Biz çok kışkırtıldık. Bu, ilk maçta misafir olarak karşılanmadığımızda başladı. Medya bize karşı kötü niyetle ve alay ederek yaklaştı. Sporda bu tür görüntülerin olmaması gerekir” sözleriyle kendisi savundu.

MİLLİ VUKUAT! BU SEFER HEDEFTE MEDYA VAR! 12 EYLÜL 2007

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde milli takımımızın İnönü Stadı'nda Macaristan'ı 3-0 yendiği karşılaşmada alınan sonucun ardından Emre Belözoğlu'nun basın tribününe yaptığı el kol hareketleri bu maçta skorun önüne geçti. Konu medyanın uzun süre gündeminde kalırken Türkiye Spor Yazarları Derneği oyuncu için bir kınama yazısı yayınladı.



GÖKDENİZ İLE YUMRUK YUMRUĞA 10 EYLÜL 2008

Milli Takım'da kaptanlık görevini yürüten Emre Belözoğlu'nun, takım otobüsünde telefonla konuşmaması yönünde uyarıda bulunduğu Gökdeniz Karadeniz ile çıkan kavganın ardından yumruklaştığı iddia edildi. Yaşanan gelişmenin ardından Gökdeniz Karadeniz milli takım kadrosundan çıkartılırken oyuncunun sakatlığı ile sürüldü ancak bu gerekçe medya tarafından dikkate alınmadı ve bu kadrodan çıkarılma konusu kavgaya bağlandı. Emre ise yaşanan olayın ardından ''Bu iddia ipe sapa gelmez bir iddiadır. Bizim olduğumuz yerde, Fatih Terim'in olduğu yerde böyle olaylar yaşanmaz. Bu milli takım 45 gün Avrupa'da kaldı. Bu sürede bir şey olmadı da şimdi mi olacak? Buradaki konu bazı oyuncular sinemaya gitmek istiyor, bazıları gitmek istemiyor. Konu 'Gidelim mi, gitmeyelim mi' durumudur. Bir internet sitesinden alınarak bu tür iddialar haber yapılıyor. Fatih Terim'in olduğu yerde böyle şeyler olmaz.'' sözleriyle kendini savundu.

'SENİ SABAHA KADAR DÖVERİM' 20 ARALIK 2008

Fenerbahçe'nin Konyaspor ile karşılaşacağı maç öncesinde Mevlana Türbesi’ni ziyaret eden futbolcular ile gazeteciler arasında tartışma çıktığı belirtilirken Emre Belözoğlu'nun önce Kanaltürk muhabirine omuz attığı ardından da Anadolu Ajansı muhabirini 'seni sabaha kadar döverim' sözüyle tehdit ettiği uzun bir süre Emre'nin gündemde kalmasını sağladı.

BOĞAZ KESME HAREKETİ - 8 MART 2009

Fenerbahçe'nin  Kayserispor ile karşı karşıya geldiği mücadelede rakip futbolculardan Cangele'ye sakatlık sırasında tedavi olurken boğaz kesme anlamına gelen bir hareket yaptı. Bu hareketi sebebiyle PFDK'ya sevk edilen oyuncu 1 maç ceza aldı.

'DEIVID SENİ FENA YAPARIM'  3 MAYIS 2009

Sarı lacivertli takımın deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya geldiği mücadelede takım arkadaşı Brezilyalı Deivid ile tartıştır. Emre Belözoğlu'nun takım arkadaşı Deivid'e 'Seni fena yaparım' dediği iddia edildi.

HIRVATİSTAN MAÇINDA KÜFÜR İDDİASI - 12 KASIM 2011

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri Play-off turu ilk maçında A Milli Takımı'mız Hırvatistan'a 3-0 mağlup olurken Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'in tribünlerden gelen tepkiler üzerine taraftarlara küfürle karşılık verdikleri iddia edildi. Konu uzun süre medya gündeminden düşmedi.

AYKUT KOCAMAN'A YUMRUK 12 ARALIK 2012

Fenerbahçe'nin deplasmanda Bursaspor ile karşılaştığı mücadelede saha içinde Cristian Baroni ile tartışan Emre'nin bu gerginliği soyunma odasında da sürdürdüğü ve kavgaya müdahele etmek isteyen Aykut Kocaman'a Emre Belözoğlu'nun yumruk attığı iddia edildi. Tecrübeli futbolcu daha sonra bu iddiaları yalanlarken Emre'nin 2012-2013 sezonu öncesinde takımdan gönderilmesinde bu kavganın etkili olduğu iddia edildi.



ZOKORA VE 'PİS ZENCİ' 15 NİSAN 2012

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan Süper Final maçında Emre'nin kendisine ırkçı söylemlerde bulunduğu Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Zokora tarafından iddia edildi. Mücadelenin ilk yarısında yaşanan gerginliğin ardından karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0 galibiyet ile sona ererken maçın ardından Zokora 'Bunu bir bahane, mağlubiyetin üstünü kapatmak için söylemedim. Biz bir maç kaybettik, rakibimizin bizi yenmeyi sonuna kadar hak ettiğini söyledim. Emre, Newcastle United'da oynadı, İngilizce biliyor. Söylediği birçok kişi tarafından bilinen bir hakaret. Olay kesinlikle tasvip edilecek bir olay değil. Futboldan hepimiz ekmek yiyoruz ve insanlara bir gösteri yaratmaya çalışıyoruz. Rakibinize, onun ten rengi üzerinden hakaret etmeniz ayıp ve gerçekten utanç verici' sözleriyle gündeme getirdi. Emre Belözoğlu ise maçın ardından yaptığı açıklamada '“Maçın içinde tansiyon yükseldiğinde, birbirimize ağır sözler söyledik. O da bana çok kötü sözler söyledi, benim de ağzımdan bazı kötü sözler çıkmış olabilir. Söylemiş olduğu kelimeyi de sarf etmiş olabilirim” sözleriyle kendini savundu. Yaşanan gelişmelerin ardından Zokora konuyu mahkemeye taşıdı.



KASIMPAŞA MAÇINDA DEVRE ARASINDA GERİLİM -24 OCAK 2013

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında evinde konuk ettiği Kasımpaşa maçının ilk yarısında soyunma odası koridorlarında Emre Belözoğlu'nun Kasımpaşalı futbolculara küfrettiği ve Kasımpaşalı savunma oyuncusu Ayhan Yalçın ile diyaloğa girdiği iddia edildi. Kasımpaşa tarafı daha sonra olayı adli makamlara taşırken Emre 22 Mart'ta konuyla ilgili ifade verdi. Emre'nin ifadesinde ‘Gerçek olmayan sakatlanmalar ve süre geçirmeler nedeniyle gerilip kendi kendime küfür ettim. Ancak küfür kimsenin sahsına değildir’ açıklaması yaptığı iddia edildi.

Tümü
 Reklam