Sağlık Yaşlanma 25'ten sonra başlıyor

Yaşlanma 25'ten sonra başlıyor

Paylaş
Yaşlanma 25'ten sonra başlıyor

Yaşlanmanın fizyolojik bir süreç olduğunu söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, yaşlanma belirtilerinin 25 yaşından itibaren başladığını söyleyerek "Genç kalmak istiyorsanız su için, spor yapın ve dengeli beslenin" dedi

Herkesin yaşlandığını fakat bunu naif bir şekilde yaşamanın mümkün olduğunu ifade eden Op.Dr. Bülent Cihantimur, "Herkes yaşının iyisi olabilir. Bunun için öncelikli olarak her zaman tedbirli olmak, dikkat etmek, kırışıklıklar oluşmadan önlemler almak gerekiyor. Eğer günlük yaşantınız içerisinde bedeninize ve yüzünüze ufak tefek yaşlanma karşıtı davranışlar eklerseniz bunu başarmanız mümkün. Söz gelimi, her şeyden evvel sırt üstü yatın. Genellikle yüzüstü yatmayı severiz fakat yüzüstü yatış pozisyonu, özellikle yüzün yerçekimine boyun eğmesi demek. Günde ortalama 7-8 saat uyuduğumuzu düşünürsek sırt üstü yatmayı alışkanlık haline getirirseniz cildinizdeki kırışıklıkların oluşmasını da bir nebze engellemiş olursunuz. Ayrıca yatılan odanın karanlık olmasına ve elektronik herhangi bir cihazın da odada bulunmamasına dikkat edin" diye konuştu.

Haberin Devamı



GENÇ KALMAK İÇİN BUNLARI YAPIN

"Yaşlanma aslında 25 yaşından itibaren başlıyor. Biz bunu belki göremiyoruz ama kemikler yavaş da olsa erimeye, kaslar form kaybetmeye ve en önemlisi kolajen üretimi azalmaya başlıyor. Zaten bu sebeple örümcek ağı kreminin 25 yaş üstünde başlanmasının fayda sağlayacağını söylüyorum. Eğer mevcut kolajen yapınızı her zaman kaliteli tutarsanız, spor, su içimi, dengeli beslenme ve uyku düzenini bozmadan yaşamınıza devam ederseniz bedeninize en büyük hediyeyi vermiş oluyorsunuz" açıklamasında bulundu.

"Türkiye'de yapılan en büyük yanlış henüz yaşım genç, cildime herhangi bir şey yaptırmama gerek yok algısıdır. Nasıl hastalanmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyor, dikkat ediyorsak burada da aynısı geçerli. Yaşlanmamak için yaşının iyisi olmak için dikkat etmelisiniz. 30'lu yaşların en büyük yardımcısı botoks, medikal dolgu ve örümcek ağı estetiği uygulamalarıdır. Bu 3 yardımcı, kırışmadan yaşınızı dengelemenizi sağlar. Cildinizi bir kağıt gibi düşünün, buruştuktan sonra açmak zordur, o sebeple her zaman pürüzsüz kalabilmek için evde kendiniz az evvel saydıklarımı yapın ve bazı noktalarda da biz estetik cerrahlardan yardım almayı ihmal etmeyin" diyen Cihantimur, her kadının yaşadığı her dönemde cildine dikkat etmesi ve bakım yaptırması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı