Yazar Emrah Serbes'in cezası belli oldu

İzmir-Aydın otoyolunda önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. İlk aşamada suçu üstelenen arkadaşı ise 1 yıl hapis cezası aldı.

Haberler NTV Haber 12.07.2018 - 15:43 Son Güncelleme : 12.07.2018 - 16:30

Trafik kazasında aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes'in cezası belli oldu. Mahkeme, Serbes'e 13 yıl 4 ay yıl hapis cezası verdi. 

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Serbes, müşteki Ahmet Mert Özçelik ve taraf avukatları katıldı.

Kazada anne-babasını ve kız kardeşini kaybeden Ahmet Mert Özçelik'e seslenen Serbes şunları söyledi: 

"Mahkemenin prosedürlerini bilmediğim için özür dileyememiştim. Ahmet Mert Özçelik'ten özür diliyorum. Ahmet senden özür dilerim. Benim yüzümden bütün aileni kaybettin. Bu bir kazaydı. Bu kazayı düşünmediğim bir saniye bile olmadı. Çok üzgünüm."

Kaza sırasında alkollü olmadığını iddia eden Serbes, "Çok pişmanım. Yol karanlıktı, öndeki aracı rampanın ardından gördüm. Alkollü değildim, kabul etmiyorum. Kaygan ve yağışlı olmasaydı bu kazayı yapmazdım. Herkesin başına gelebilir" ifadelerini kullandı.

Duruşmada önceki beyanlarını tekrar eden Özçelik'in, Serbes'in bu sözleri sırasında başını iki yana salladığı görüldü.

TAHLİYE TALEBİ

Emrah Serbes'in avukatı Ayhan Baytekin de müvekkilinin teslim olduğuna dikkati çekerek, "Kaçma şüphesi yok. Kaza çevresel etkilerle meydana gelmiştir. Hükümle birlikte tahliyesini talep ediyoruz" diye konuştu.

ASGARİ SINIRDAN CEZA TALEBİ

Diğer sanık Kenan Doğru'nun avukatı Murat Devrim Alparslan ise müvekkilinin taksirle adam öldürme suçunun faili olmadığını savunarak, arabayı onun kullanmadığını söyledi. Avukat Alparslan, müvekkilinin beraatini ya da asgari sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, kararını açıklamadan önce duruşmaya bir süre ara verdi.

"ÖMÜR BOYU ACISINI YAŞAYACAĞIM"

Heyet çıktıktan sonra Serbes'e son sözünün sorulması üzerine Serbes, "Çok üzgünüm. Ömür boyu bu olayın acısını yaşayacağım, takdir mahkemenindir" ifadelerini kullandı.

"BİLİNÇLİ TAKSİR"LE CEZA ARTIRIMI

Daha sonra kararını açıklayan heyet, yazar Emrah Serbes'e "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Heyet daha sonra suçun "bilinçli taksir" olduğuna hükmederek cezayı 3'te 1 oranında arttırdı ve 13 yıl 4 aya çıkardı.

EHLİYETİNE DE EL KONULDU

Mahkeme heyeti, Serbes'in ehliyetine de 2 yıl 6 ay el konulmasını kararlaştırdı.

SUÇU ÜSTLENEN ARKADAŞINA 1 YIL

Kaza sırasında Serbes ile aynı araçta olan ve ilk aşamada aracı kendisinin kullandığını iddia eden arkadaşı Kenan Doğru ise 1 yıl hapisle cezalandırıldı. Doğru tutuksuz yargılanıyordu.

Müşteki Özçelik ise karardan sonra duruşma salonu önünde avukatlarına sarılarak gözyaşı döktü.

22 YIL HAPİS İSTEMİ

Serbes hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Savcılık, Serbes'in arkadaşı Kenan Doğru için de TCK'nın 270. maddesi gereğince "suç üstlenmek"ten 2 yıla kadar hapis cezası istemişti.

AYNI AİLEDEN 3 KİŞİ ÖLDÜ

İzmir-Aydın otoyolunda 22 Eylül'de Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, kazada sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü hastanede olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru, tutuklanmıştı.

Emrah Serbes, Torbalı Cumhuriyet Savcılığının Doğru'nun emniyet kemeri izi tespiti için aldığı karar ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünden araçların ortalama hızının tespiti için gişelere giriş saatleri ve sürücülerinin kim olduğunun belirlenmesi için güvenlik kamera görüntülerini istemesi üzerine otomobili kendisinin kullandığını söyleyerek 28 Eylül'de teslim olmuş, ardından tutuklanmıştı.

BENİM ADIM EMRAH SERBES SONUNDA 'T' YOK 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız