Erdoğan: Erken seçim vatana ihanettir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, '29 Mart sonrası erken seçim' tartışmalarına sert tepki gösterdi.

Haberler 14.03.2009 - 21:57

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarına değinerek, ''Hala birileri şunu karıştırıyor. Bunu söylemek zorundayım. O da nedir? 'Şu yerel seçimlerden sonra Türkiye hemen erken seçime gider mi?' Çirkin bir yaklaşım'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Ama böyle bir sıkıntı yoksa erken seçim çığırtkanlığı yapmak o ülkenin lehine değil, o kişilerin de lehine değildir ve bu ülkeye, çok açık söylüyorum ihanettir'' diye konuştu.

KARSAN fabrikasında Renault Trucks'ın üretime başlaması nedeniyle yapılan törende konuşm ayapan ve uluslararası küresel yatırımın önemine dikkat çeken Erdoğan, bir ülkede siyasi istikrar yoksa, yatırımcının, girişimcinin o ülkede yatırım yapmadığını söyledi.

Erdoğan, ''Veyahut da o yatırımı kenara çekiyor, sakıncalı olarak değerlendiriyor. İlk defa biz 4 yıl 8 ay iktidarda kaldık. Güven var, istikrar var. Ülkemizde yatırım yapan girişimci, güveni ve istikrarı satın alıyor. Şu anda yine parlamentoda yüzde 63-64 ile temsil ediliyoruz. Hala birileri şunu karıştırıyor. Bunu söylemek zorundayım. O da nedir? 'Şu yerel seçimlerden sonra Türkiye hemen erken seçime gider mi?' Çirkin bir yaklaşım. Bir defa şuna alışacaksınız. Demokrasi, halkın verdiği yetkiyi, halkın o verdiği tarihten evvel almamaktır. 5 yıllığına getirdiyse, 5 yıl buna muhalefetin katlanma zorunluluğu var. Eğer hükümet erken seçim kararı alacaksa, hükümeti acze düşmüşse, acze düşenler alır. Ama böyle bir sıkıntı yoksa, erken seçim çığırtkanlığı yapmak o ülkenin lehine değil, o kişilerin de lehine değildir ve bu ülkeye, çok açık söylüyorum ihanettir" dedi.

Erdoğan, "Biz yolumuza emin adımlarla yürüyeceğiz. Çünkü bizim derdimiz ülkemize daha çok yatırımı nasıl çekeriz. 22 milyar dolar bir zirveydi. 22 milyar doların üzerine uluslararası yatırımı nasıl çekeriz, şimdi bunun hesabını yapıyoruz ve bunu da inşallah gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Erdoğan, 2023'de Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına koymayı hedefleyen bir iktidar olduklarını belirterek, ''Eğer buna inanmazsak, bir şeye inanmadan, başarıya kilitlenmeden bunu gerçekleştiremezsiniz. Buna inandık ve biz bunu başaracağız. Nasıl yapacağız? Renault Trucks gibi firmalar ülkemizde bir çok sektörde yaygınlaştıkça bunu geliştireceğiz'' dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız