Paylaşmadan Gitme:
Portakal Çanağında Portakallı Kakaolu Kek Tarifi

Portakal Çanağında Portakallı Kakaolu Kek

Canan Yılmaz 29 Takipçi
  • 10-12 Kişilik
  • 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme

Portakal Çanağında Portakallı Kakaolu Kek Tarifi'nin Malzemeleri

İçi için;

Üzerine ;

Portakal Çanağında Portakallı Kakaolu Kek Tarifi'nin Yapılışı

Sufle kadar lezzetli bu mükemmel tadı denemenizi tavsiye ediyorum Muhteşem bir lezzet, kakaolu kekin tadı, çikolata ve portakal birbirine bu kadar yakışabilir. Tarifimize geçelim.

Portakalları ortadan ikiye bölün. Her parçanın önce çok zedelemeden suyunu sıkın, sonra içinde kalan posasını bıçakla çıkartın. Bazılarının posasını çıkarmadan öylece bıraktım. Buradaki püf nokta çanağa zarar vermemek. Sadece beyaz kabuk kısmı kalacak. İçi boş portakal kabuklarını muffin kalıplarına oturtarak fırın tepsisine dizin.
Çikolata ve tereyağını bir kaseye alarak benmari usulu eritin. Kenarda beklesin. **Yumurta ve şekeri mikserle çırparak köpürene kadar karıştırın. Daha sonra sütü, sıvı yağı, portakal suyunu, kakaoyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Karışımı portakalların içine paylaştırın. Çanakların yarısına kadar doldurun ki taşmasın.

Benmari usulü eritilen çikolatayı kekin içine bir tatlı kaşığı olacak şekilde paylaştırın. Üzerine damla çikolata serpin. (İsteğe bağlı)Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. İlk 20 dakika fırını açmayın. Sonra kontrollü pişirin. (Kıvamı sufle gibi daha cıvık olsun isterseniz biraz daha az pişirin. )Kekin servisini tatlı kaşığı ile yapın :)
Şimdiden Afiyet Olsun

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Tarifi dene, fotoğrafını paylaş

Ben de Yaptım

Nefis Yemek Tarifleri Cebinizde

En güvenilir tarifler cebinizde!
Tamamı denenmiş 620.000'den fazla yemek tarifi. Binlerce videolu tarif cebinizde. Hemen indirin.

Hemen İndir Google Play Hemen İndir App Store

Bunlar da İlginizi Çekebilir