Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı)

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 2-4 Kişilik

Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı) İçin Malzemeler

6-7 Adet Lahmacun için,

Hamuru için

  •  330 gr beyaz ekmek unu (2 su bardağından biraz fazla)
  • 1 çay kaşığı instant maya (veya aktif kuru maya )
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 200 ml ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

İç malzemeler

  • 350  gr yağlı kıyma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

(baharat ölçülerini damak zevkinize göre azaltıp-çoğaltabilirsiniz)

Deneyen Fotoğrafları
36 Deneyen Fotoğrafı Tümünü Gör

Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı) Nasıl Yapılır?

  1. Unu bir kabın içine eliyoruz. Maya ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz.
  2. Ilık suyun içine zeytinyağını koyuyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp suyu içine döküyoruz.
  3. Hepsini harmanlıyoruz. Tezgahı ve elimizi unlayıp elastik ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz (10-15 dk.)
  4. Kabımızın içini yağlayıp hamurumuzu kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar dinlendiriyoruz (30-45 dk.)
  5. Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölüyoruz. (Benim yaptığım hamurdan yaklaşık 75 gramlık 6 parça çıktı)
  6. Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açıyoruz (Yırtılmayacak şekilde, ne kadar ince açarsanız o kadar iyi sonuç alıyorsunuz. Çünkü pişerken hafif kabarıyorlar)
  7. Açtığımız hamurun içine, harcı elimizle eşit şekilde bastırarak yayıyoruz. (Kıymayı yayarken hamurda hafif boş alanlar kalabilir, kıymayı çok sıkıştırmayın)
  8. Fırının ızgara bölümünü açıyoruz maksimum sıcaklıkta.
  9. Teflon tavayı ısıtıyoruz (ben krep tavası kullandım en büyük boyu)
  10. Lahmacunu içine koyup altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Sonra ızgara bölümüne koyuyoruz. (Kapak hafif açık kalacak)
  11. Kenarları hafif kızarınca hemen çıkartıp ikiye katlayıp üstüne havlu örtüyoruz.

Not: Lahmacunları ızgarada pişirirken devamlı kontrol ediniz ki yanmasınlar. Biraz zahmetli fakat inanın kendi bildiğiniz kıyma ve kendi hamurunuzla yapmak bu zahmete değiyor. Afiyet olsun.

Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı) Fotoğraflı Yapılışı

Lahmacun Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurları yırtılmayacak incelikte açmanız lahmacunların daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  • Lahmacunlar pişerken sık sık kontrol ederek yanmasını önlemelisiniz.
  • Eğer kişi sayısı çok ise malzemeleri 2 katına çıkartabilirsiniz.
  • Tarifimizdeki ölçülerle hazırlanan hamur 6 bezeye ayrılıyor. Lahmacun hamuru kaç gram? diye merak edenler için her bir hamur yaklaşık 75 gram civarındadır.

Deneyebileceğiniz Diğer Lahmacun Çeşitleri;

  • Daha çok büyük halini görmeye çalıştığımız lahmacunun bu halini de çok seveceksiniz. Yapması kolay yemesi eğlenceli fındık lahmacunları evinizde kendiniz de yapabilirsiniz. Çok seveceğiniz ev yapımı fındık lahmacunları bu tarifi ile deneyebilirsiniz.
  • Çok fazla zaman harcamadan pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lavaştan lahmacun tarifini daha önce denemediyseniz, tarifine göz atabilirsiniz.

Ev Yapımı Lahmacun Kaç Kalori?

  •  1 adet ev yapımı lahmacun yaklaşık olarak 327 kaloriye denk gelmektedir.

Pratik Lahmacun Tarifleri

  • Hamur yoğurmaya ve açmaya gerek olmadan hazır yufka ile fındık lahmacun hazırlayabilirsiniz.
  • Lahmacun içini evde hazırlayıp pişirmesi için mahalle fırınlarına götürebilirsiniz. Lahmacun içi nasıl yapılır? Tarifi burada yer alıyor.

Lahmacun Hamuru Kaç Gram Olur?

  • Pişmeye hazır çiğ Antep Lahmacun hamurunun ağırlığı 150-155 gram olmalıdır.
  • 1 adet Antep Lahmacun hamurunun ağırlığı 50-55 gram olmalıdır.
  • 1 adet Antep Lahmacun harcı 95-100 gram olmalıdır.
  • Kuzu eti (Kıyma) Zırhta çekilmiş olmalı 1 adet lahmacunun en az kütlece % 50 sine karşılık gelmelidir.

Lahmacun Tarifi İçin Kullanılan Araç Gereçler

  • Yoğurma kabı
  • Merdane
  • Tava

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı) 25.05.2013 14:37 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 29.12.2023 16:38 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Evde Ekmek Yapımı (videolu) Tarifi

Evde Ekmek Yapımı (videolu)

6-8 kişilik, 40dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ev Lahmacunu Nasıl Yapılır? (videolu)

Ev Lahmacunu Nasıl Yapılır? (videolu)

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Hazır Yufkadan Lahmacun Böreği Tarifi

Hazır Yufkadan Lahmacun Böreği Tarifi

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Fındık Lahmacun Tarifi (videolu)

Fındık Lahmacun Tarifi (videolu)

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Hazır Yufkadan Çıtır Lahmacun Tarifi

Hazır Yufkadan Çıtır Lahmacun

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ev Ekmeği Tarifi

Ev Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Ev Lahmacunu (Tam Ölçü) Tarifi

Ev Lahmacunu (Tam Ölçü)

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Çilekli Diyet Smoothie Tarifi

Çilekli Diyet Smoothie

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Ghriba Tarifi

Ghriba

8-10 kişilik, 40dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Maydanozlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

Maydanozlu Haşhaşlı Kurabiye

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Sebzeli Kuzu Gerdan Tarifi

Sebzeli Kuzu Gerdan

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Antep Kısırı Tarifi

Antep Kısırı

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Zeytinli Haşhaşlı Pastane Tuzlusu Tarifi

Zeytinli Haşhaşlı Pastane Tuzlusu

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Lahmacun Tarifleri – Ev Yapımı Çıtır ve Leziz 18 Kolay Tarif Tarifi
Lahmacun Tarifleri – Ev Yapımı Çıtır ve Leziz 18 Kolay Tarif

Hamurun etle buluşmasını pek çok yemekte görmekteyiz. Mantılar, pişiler, çi börekler derken hepimizin zihninde bir…

İstanbul’da En İyi 11 Çıtır Lahmacun Mekanı Tarifi
İstanbul’da En İyi 11 Çıtır Lahmacun Mekanı

İstanbul’un En Meşhur Lahmacun Durakları Hemen hemen birçok mahallede gördüğünüz lahmacun salonları, henüz kapısından girmeden…

Evde Kuzine Soba Fırın Nasıl Kullanılır? Tarifi
Evde Kuzine Soba Fırın Nasıl Kullanılır?

Kuzine Soba Fırın: Sıcacık Nostaljik Yemekler Pek çok kişinin çocukluk hatıralarında önemli bir yer edinen…

Ekmek Tarifleri: Ev Yapımı 33 Çeşit Tarifi
Ekmek Tarifleri: Ev Yapımı 33 Çeşit

İlk medeniyetlerden günümüze kadar gelen, günün her anında açlığımızı bastıran, her sabah sıcacık ve taze…

Ne Yiyelim?: Ev Yapımı 20 Nefis Tarif Tarifi
Ne Yiyelim?: Ev Yapımı 20 Nefis Tarif

Kahvaltı, öğle, akşam yemeği fark etmeksiniz, bitip tükenmeyen bir ihtiyaca değiniyoruz: Ne yiyelim? İşyerinde olup…

Resimli 3 Adım: Evde Sarımsak Nasıl Yetiştirilir? Tarifi
Resimli 3 Adım: Evde Sarımsak Nasıl Yetiştirilir?

Evde - Saksıda Sarımsak Yetiştirmenin Püf Noktaları Sarımsak, ekonomik değeri yüksek faydaları ise oldukça fazla…

Yanmış Çaydanlık Nasıl Temizlenir? Doğal Çözüm ve Pratik Yöntemler Tarifi
Yanmış Çaydanlık Nasıl Temizlenir? Doğal Çözüm ve Pratik Yöntemler

Yanmış Çaydanlıklar İlk Günkü Kadar Temiz! Ülkemiz, kişi başına çay tüketimi en yüksek ülke! Hal…

En İyi Mutfak Robotu Önerileri, Ürün İncelemeleri, Yorumlar Tarifi
En İyi Mutfak Robotu Önerileri, Ürün İncelemeleri, Yorumlar

En İyi Mutfak Robotu Hangisi? Mutfak robotu, çoklu fonksiyonu ile yiyecek ve içecek hazırlarken zaman…

Airfryer Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Özellikleri Tarifi
Airfryer Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Özellikleri

Airfryer: Geleneksel Fırına Pratik Alternatif! Airfryer, son zamanlarda pek çok evin mutfağında yer edinmiş durumda.…

En İyi Kahve Makineleri Listesi: Karşılaştırmalı Özellikler Tarifi
En İyi Kahve Makineleri Listesi: Karşılaştırmalı Özellikler

En İyi Kahve Makinesi Hangisi? Kahve makinesi, ev konforunda ve tam kıvamında kahve içebilmenizi sağlayan…

French Press Nasıl Kullanılır? Filtre Kahve, Bitki Çayı Nasıl Yapılır?
French Press Nasıl Kullanılır? Filtre Kahve, Bitki Çayı Nasıl Yapılır?

French Press: Ev Tipi Pratik Demleme Cihazınız! French press, son dönemde 3. nesil kahve kültüründe…

Devam Sütü Nedir? Isıtılır Mı? Ne Zaman, Kaç Yaşına Kadar Verilir? Tarifi
Devam Sütü Nedir? Isıtılır Mı? Ne Zaman, Kaç Yaşına Kadar Verilir?

Devam Sütü: Anne Sütüne En Yakın Besin! Yeni doğan bir bebeğe ilk 6 ay verilebilecek…

Biotin B7 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Eksikliği Tarifi
Biotin B7 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Eksikliği

Biotin: B7 Vitamini, Vitamin H Literatürde H veya B7 vitamini olarak bilinen biotin, özellikle cilt…

ZMA Nedir, Ne İşe Yarar? Ne Zaman, Nasıl Kullanılır? Tarifi
ZMA Nedir, Ne İşe Yarar? Ne Zaman, Nasıl Kullanılır?

ZMA: Çinko, Magnezyum, B6 Vitamini (Piridoksin) ZMA, son yıllarda sporcular, egzersiz rutini olanlar ve kas…

Bcaa Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Zararlı mı? Tarifi
Bcaa Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Zararlı mı?

BCAA (Lösin, İzolösin ve Valin) Amino Asit Zinciri Düzenli spor yapanların ve kas gelişimini destekleyecek…

Emziren Anneler Ne Yemeli? Süt Kalitesini Artıran 14 Besin Tarifi
Emziren Anneler Ne Yemeli? Süt Kalitesini Artıran 14 Besin

Emziren Anneler Süt Artırmak İçin Ne Yemeli? Dünyaya yeni gelen bebekler için ilk 6 ay…

Emziren Anne Diyeti: Süt Artıran, Kilo Aldırmayan Diyet Listesi Tarifi
Emziren Anne Diyeti: Süt Artıran, Kilo Aldırmayan Diyet Listesi

Süt Kalitesini Artıran Emziren Anne Diyeti Hamilelik döneminin ardından bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra emziren bir…

Supplement Nedir? Kullanımı, Ne İşe Yarar? En İyi Supplementler Tarifi
Supplement Nedir? Kullanımı, Ne İşe Yarar? En İyi Supplementler

Supplementler Besin Takviyeleri Sporcuların beslenme programında sıkça adı geçen supplementler, bir tür gıda takviyesidir. Sporun…

Askorbik Asit Nedir, Ne İşe Yarar? Zararlı mı? Nasıl Kullanılır? Tarifi
Askorbik Asit Nedir, Ne İşe Yarar? Zararlı mı? Nasıl Kullanılır?

Askorbik Asit (C Vitamini) Vitaminler, insan sağlığı için oldukça önemlidir. Sağlıklı yaşamın temellerini oluşturan vitaminler…

Kurban Kesme Duası Nasıl Yapılır? Teşrik Tekbiri, Ayeti, Türkçesi
Kurban Kesme Duası Nasıl Yapılır? Teşrik Tekbiri, Ayeti, Türkçesi

Diyanetten Kurban Keserken Okunacak Dualar İslam aleminin hasretle beklediği Kurban Bayramı yaklaşırken kurban kesme ibadetini…

Kurban Eti Nasıl Dağıtılır? Kimlere Verilir, Verilmez? Tarifi
Kurban Eti Nasıl Dağıtılır? Kimlere Verilir, Verilmez?

Kurban Eti Nasıl Pay Edilir? Diyanet Açıkladı! Kurban eti dağıtımı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan…

Kurban Nasıl Kesilir? İslami Kurallara Uygun Kurban Kesimi Tarifi
Kurban Nasıl Kesilir? İslami Kurallara Uygun Kurban Kesimi

Kurban Kesimi Nasıl Olmalı? Diyanet Açıkladı Allah için ibadet eden, kurban kesmeye niyetlenen ve kurban…

Rüyada Kurban Eti Görmek, Dağıtmak, Yemek Ne Anlama Gelir? Tarifi
Rüyada Kurban Eti Görmek, Dağıtmak, Yemek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Kurban Eti Görmek Neyi İfade Eder? Rüyalarda görülen nesneler ve eylemler, uyanınca akıllarda soru…

Rüyada Kurban Kesmek, Kurbanlık Görmek Ne Anlama Gelir? Tarifi
Rüyada Kurban Kesmek, Kurbanlık Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Kurban Kestiğini Görmek Neye İşaret? Rüyada kurban kesmek ne anlama gelir, merak edenler için…

Kurban Bayramı Nedir, Nasıl Ortaya Çıktı? Anlamı, Önemi Tarifi
Kurban Bayramı Nedir, Nasıl Ortaya Çıktı? Anlamı, Önemi

Kurban Bayramının Dinimizdeki Fazileti Kurban Bayramı anlamı, önemi ve kurban kesme ibadetinin dinimizdeki yeri ve…

Babalar Günü Hediyeleri: Özel El Yapımı Hediye Fikirleri Tarifi
Babalar Günü Hediyeleri: Özel El Yapımı Hediye Fikirleri

Babalar Günü Hediyeleri: Pratik ve Ucuz Sürprizler Her sene Haziran ayının 3. pazar gününe denk…

Kurban Kavurması Nasıl Yumuşak Olur? 5 Püf Noktası Tarifi
Kurban Kavurması Nasıl Yumuşak Olur? 5 Püf Noktası

En Lezzetli Kurban Kavurması Nasıl Yapılır? Kurban Bayramı denildiğinde akıllarda, sohbetlerde, planlarda ve tüm telaşlarda…

Tarifler Geri
Videolar Geri