Ankara Ankara'da Endometriozis Polikliniği Açıldı

Ankara'da Endometriozis Polikliniği Açıldı

05.06.2017 - 16:45 | Son Güncellenme:

.

Ankarada Endometriozis Polikliniği Açıldı

ANKARA (AA) - Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, endometriozis hastalığıyla mücadele edilebilmesi için poliklinik açıldı.

Haberin Devamı

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün, gazetecilere yaptığı konuşmada, poliklinikte çikolata kisti olarak da bilinen özellikle üreme çağındaki kadınlarda yaygın olarak görülen kronik hastalık endometriozis ile mücadele edileceğini söyledi.

Endometriozis hastalığının dünyada her 8 kadından birinde görüldüğünü hatırlatan Üstün, ülkemizde ise 1,5 milyon kadında görüldüğünü belirtti.

Uzman bir kadroyla hastalıkla mücadele edileceğini dile getiren Üstün, şunları kaydetti:

"Endometriozisi biz teşhis edilip takip edilmesi geren önemli bir hastalık olarak görüyoruz. Bu hastalık kadınlarda ağrılı adet, ağrılı cinsel ilişki, kabızlık, hazımsızlık, şişkinlik, karın ağrısı veya adet düzensizliği gibi şikayetlerle ortaya çıkan bir kadın hastalığı olup tedavi sonrası tekrarlama özelliğinden dolayı hayat boyu takibi gerektiren bir sağlık sorunudur. Bu nedenle de sağlıkta kaliteli hizmet sunumunu kendine ilke edinen hastanemizde bu önemli sağlık sorununda daha iyi takip ve tedavi edilmeleri için bir poliklinik açmaya karar verdik."

Haberin Devamı

Poliklinik açılışına Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Öner Odabaşı ve hastane çalışanları katıldı.