Tatil Como Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Como Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 14:25 | Son Güncellenme:

Günümüzde Como Gölü son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiş olan olağanüstü bir görünüme sahip olan bir göldür. Como Gölü nerededir? Como Gölü hangi ülkededir? Gölün özellikleri, oluşumu ve tarihçesi nasıldır? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.

Como Gölü Nerede, Hangi Ülkede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Como Gölü, gezmek için birçok yeri olan çok büyük göllerden birisidir. Özellikle doğa manzaralarıyla her zaman dikkat çekmektedir. Como gölü yaklaşık 10'dan fazla bir kasabaya kıyısı olan bir göldür.

Como Gölü Nerededir?

Como gölü, İtalya'da Como ve de Leco'dan başlayark, kuzey kesimde bulunan Colico'da birleşerek ters bir Y şeklini almaktadır. Como gölünün güney kesiminin ucunda bacakları yassıdır. Ancak Alp'lere doğru gidildikçe dağlık görünüm kazanmaktadır.

Como Gölü Hangi Ülkededir?

Como Gölü, bu muhteşem göl İtalya ülkesinde yer almaktadır. İtalya'nın hemen hemen İsviçre sınırında bulunmaktadır. Bu göle en yakın nokta Milano şehridir. Ayrıca Como gölünün pek çok sayıda kasabaya kıyısı da bulunmaktadır.

Como Gölü Özellikleri

İtalya'nın kuzeyinde yer alan bu devasa güzellikte olan göl yaklaşık olarak 146 km2'lik alanı kaplamaktadır. Gölün ortalama olarak derinliği 154 metre olsa dahi bazı bölgelerinde derinlik 425 metreye de çıkmaktadır. Bu nedenle Avrupa'nın en derin olan göllerinden birisidir. Bu İtalya ülkesinde yer alan göller arasındaki üçüncü büyük göldür. Ayrıca denizden yüksekliği 198 metredir. Como gölüne ulaşım tekne ile sağlanmaktadır. Bu şekilde ulaşım hizmeti 1952 yılından beri devam etmektedir. Bu muhteşem göz alıcı Como gölü aslında Roma döneminden bugüne kadar popüler olan bir tatil merkezi olmaktadır. Günümüzde de çok sevilen ve de pek çok ünlü sanatçının evlerinin bulunduğu bir tatil merkezidir.

Como Gölü Oluşumu

Como gölünün şekline bakıldığında Y harfi şeklini yansıtmaktadır. Como gölü kuzey kesimi Colico kasabasından başlamakta olup Como ve de Lecco kasabalarıyla güneybatı ve de güneydoğu tarafına doğru ilerlemektedir. Bellagio bölgesi, Menaggio bölgesi ve Varenna bölgesi Y'nin merkezinde bulunmaktadır. Ayrıca buna ilave olarak Como gölü çoğunluk ile kuzey kesimde yer alan Adda Nehri'nin tarafından beslenmektedir.

Como Gölü Tarihçesi

Como Gölü aslında bir buzul gölü olmakla tarihte bilinmektedir. Gölün kıyısında yer almakta olan yerleşim birimleri içinden en büyüğü ismini gölden alan Como’dur. Como Gölü Roma dönemlerinde bile var olmuş ve görenleri kendine hayran bırakan bir göl olup o dönemlerde beri varlığını sürdürmektedir. Ayrıca yaklaşık olarak 1952 yılından beri de bu göle ulaşım bulunmaktadır.