reklamı kapat

POPÜLER

yerli otomobil

Yerli otomobil üretimi için fabrika adımı resmi olarak atıldı

 - Güncelleme: 27 Mayıs 2020 22:03

Yerli otomobil fabrikası için gelen son bilgilere göre, yükseleceği askeri kamp arazisi üzerinde bulunan yapılar yıkılırken, inşaatı için gerekli olan işlemlere de başlandı.

Yerli otomobil tanıtım ve üretim süreciyle birlikte uzun süredir Türkiye’nin gündemini meşgul eden konuların başında geliyor. Geçmişte yapılan milyon dolardık yatırımların sonuçsuz kalmasının da bir getirisi olarak pek çok kişinin kuşkuyla yaklaştığı süreç, 2019 içerisinde atılan önemli adımlarla nihayet gerçeğe dönüştürülmüştü. Aralık ayında Gebze’de düzenlenen tanıtım etkinliğiyle yalnız Türkiye’nin değil dünya basını için de gösterimi yapılan biri SUV biri sedan model için şu sıralar fabrika süreci gündemde. Tesis için bir süredir devam eden Çevresel Etki Değerlendirme analizi tamamlanarak bir rapor haline getirildi. Gemlik’te denize sıfır bin dönümlük askeri kamp arazisi üzerine inşa edilecek tesis için raporunun yanı sıra zemin etütleri de gerçekleştirilirken, elektrik, su ve doğal gaz gibi gerekli olan tüm alt yapı da hazır hale getirilmiş durumda.

yerli otomobil

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yerli otomobil fabrikası yıllık 175.000 kapasiteyle faaliyet gösterecek

2022 yılında ilk modeller üzerinden üretime başlanması planlanan fabrikanın inşaatı için 18 aylık bi tamamlanma süresi hedeflenirken beklenen temel atma törenin ise haziran ayında yapılacağı öngörülüyor. Koronavirüs salgınından dolayı ertelenen tanıtım toplantısının da haziran ayında yapılması gündemde. Bölgeden gelen son bilgilere göre askeri kamp arazisi üzerinde bulunan yapılar yıkılırken, fabrika inşaatı için gerekli olan işlemlere de başlandı. Toplam 22 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilecek olan fabrikanın, yılda 175.00 adetlik üretim kapasitesine sahip olacağını biliyoruz. Bu ilk adım olarak iç pazarın hedeflendiği, var olan ilgiye göre sonraki süreçlerde ise ihracatın düşünülebileceğine işaret. 2022 yılından itibaren üretime başlayacak olan fabrikada, 2023 yılında 2 bin 420, 2032 yılına kadar da 4 bin 323 kişi çalışacak.

İlginizi çekebilir

Yerli otomobil tanıtım videosu