Rusya, İdlib'i bombalıyor ama gören yok! Sessizliğin sebebi Putin-Erdoğan zirvesi mi?

Rusya'nın günlerdir İdlib'i bombalamasına iktidara yakın basın kuruluşlarında yer verilmedi. Bu sessizliğin sebebinin ise ay sonunda gerçekleşmesi beklenen Putin-Erdoğan zirvesinin olabileceği düşünülüyor.

Dış politikada gözler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ay sonunda yapılması beklenen görüşmeye çevrildi. Putin'in Erdoğan ile görüşmesi öncesi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmesi ise dikkatleri Türkiye-Suriye hattındaki ilişkiye çekmiş oldu.

Putin'in Erdoğan ile yapacağı görüşmede ana konusunun İdlib meselesi olduğu söylenirken, son zamanlarda Rusya'nın sürekli olarak İdlib'i bombalaması da diğer önemli ayrıntılardan biri.

Bunun yanı sıra bir diğer dikkat çeken konu ise Rusya'nın İdlib'i bombalamasının iktidara yakın haber ajans ve kanalları tarafından görülmemesi. İdlib'e saldırılara ses çıkarılmasının sebebinin ise Putin ile Erdoğan'ın görüşmesinin yakın zamanda yapılmasından kaynaklandığı düşünülüyor.

LAVROV: ERDOĞAN İLE PUTİN ARASINDA ÖZEL ANLAŞMA VAR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın toplantısında Rusya'nın Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi İdlib'de, gerginliği azaltma anlaşmasına rağmen, neden saldırılarını artırdığı ve ABD ve Rusya arasında Fırat'ın doğusu konusunda bir uzlaşı olup olmadığı sorularına şöyle yanıt verdi:

"İdlib'de Rusya Devlet Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı arasında özel bir anlaşma var ve Türk muhataplarımız normal muhalifleri teröristlerden ayırma sorumluluğunu üstlendi. Bunun uzun süre önce yapılması gerekiyordu ama olmadı, biraz yavaş ilerliyor."

GÖRÜŞMENİN ANA KONUSU: İDLİB

Reuters'a konuşan üst düzey iki yetkiliden biri, Soçi'de yapılması planlanan görüşmeler hakkında "Ana gündem maddesi Suriye, yani İdlib" demişti. Bir başka Türk yetkili ise, "Suriye'de yeni bir istikrarsızlık olmamalı" ifadelerini kullanmıştı. Yetkililer, kesin tarihler belirtmeden, Erdoğan'ın iki günlük planladığı ziyaretinin New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na yapacağı ziyaretin ardından geleceğini söylemişti.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Kremlin'den Putin-Erdoğan zirvesi öncesi açıklama
Reuters: İdlib'de gerilim tırmanıyor... Türkiye savaş pozisyonu aldı
Reuters: Rusya Afrin çevresindeki köyleri vurdu

Güncel Haberleri