Erdoğan otelden çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan otelden çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2006 13:09

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, otelden çıkmadı.

Haberin Devamı

Bayram tatilini eşi ve kızıyla birlikte geçirmek üzere cuma akşamı Muğla’nın Marmaris İlçesi Hisarönü Köyü Bördübet Mevkii’ndeki Golden Key Otel’e yerleşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün de otelden çıkmadı. Bugün öğleden sonra Marmaris Devlet Hastanesi’nden bir ambulansın otele gelmesi heyecan yarattı. Ancak yarım saat sonra otelden ayrılan ambulansın, Başbakan'ın sağlık kontrolü için geldiği belirtildi. Bu arada Hisarönü Köyü’nde lokma döken kadınlar, bu lokmaları bayram namazı için köylerine gelmesi beklenen Başbakan Erdoğan’a ikram etmek istediklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye ile birilkte tatilini geçirdiği Bördübet'teki Golden Key Otel’e giden tüm araçlar, yol üzerinde kurulan güvenlik noktasında kontrol edildi. Otelde rezervasyonları bulunmayanlar jandarma ve Başbakanlık koruma görevlileri tarafından geri çevrildi. Bu arada saat 14.06’da Marmaris Devlet Hastanesi’nden bir ambulans otele geldi. Güvenlik noktasında Başbakanlık korumaları tarafından durdurdulan ambulansın geçişine, arka kapısı açılıp, içi kontrol edildikten sonra izin verildi. Saat 14.40'da otelden ayrılan ambulansın Başbakan Erdoğan’ın sağlık kontrolü için geldiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN’IN SAĞLIK DURUMU İYİ

Erdoğan’ı Marmaris’te misafir eden ve aynı otelde kalan Denizli Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekci, Başbakan’ın tatilde bol bol dinlendiğini, sadece günlük gazeteleri okuduğunu belirtti. Telefonda DHA'nın sorularını yanıtlayan Zeybekci, geçirdiği rahatsızlıktan sonra herkesin Başbakan’ın sağlık durumunu merak ettiğini, sağılığının gayet iyi olduğunu söyledi. Zeybekçi, Muğla’ya geldiğinden beri Başbakan'ın yanında bulunduğunu, sağlığında hiç bir olumsuz durumun sözkonusu olmadığını söyledi.

Zeybekçi’nin, 28 Ekim’de Denizli’de açılışa katılacak olan Başbakan’ı, 27 Ekim Cuma gününe kadar Marmaris’te kalmaya ikna etmeye çalıştığı öğrenildi. Bunun gerçekleşmesi halinde Başbakan’ın Denizli’ye Marmaris’ten geçebileceği, ancak programın henüz netleşmediği belirtildi.

Haberin Devamı

KÖYLÜLER LOKMA DÖKTÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tatil yaptığı tesisin yakınındaki Hisarönü Köyü'nde oturanlar da bayram hazırlığı yapmaya başladı. Eşi Golden Key Otel’de çalışan Bördübet sakinlerinden Şükran Akbaş ve arkadaşı Sema Erdoğan, arife günü gelenekksel olarak lokma döktüklerini, hazırladıklarını bu lokmalardan bayram sabahı Başbakan Erdoğan’a da ikram etmek istediklerini söyledi. Şükran Akbaş “Başbakanımızın buraya tatile geleceği hiç aklımıza gelmezdi” dedi.

Bördübet Mevkii’nde yeterli öğrenci olmadığı için okulun sekiz yıl önce kapatıldığını ve Hisarönü’ndeki Hüseyin Durmaz İlköğretim Okulu’na gittiklerini söyleyen 13 yaşındaki Dilara Akbaş da Başbakan'ı görüp sorunlarını anlatmak istediğini belirtti.

Haberin Devamı

Akbaş, “Başbakanımızı görebilirsem önce kendisinden eğitim şartlarımızı iyileştirmesini isterim. Çünkü burada okul olmadığı için 13 kilometre uzaklıktaki Hisarönü’nde bulunan Hüseyin Durmaz İlköğretim Okulu’na gidiyoruz. Ayrıca bizim oturduğumuz yerde çok yaşlı var. Hastalandıkları zaman çok zorluk çekiliyor. Buraya bir sağlık ocağı yaptırılırsa yaşlılar daha rahat ederler” diye konuştu.

KENDİ ÇAYINI KENDİN DEMLE

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı takip eden ve otele iki kilometre uzaklıkta kurulan polis kontrol noktasında bekleyen gazeteciler dün köylülerden, demliğine 10 YTL verdikleri çayı içmek zorunda kalınca, bugün önlemlerini aldı. Piknik tüpleri ve çaydanlık getiren basın mensupları kendi demledikleri çayı içti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!