Ambulans helikopter hazır bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Ambulans helikopter hazır bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2011 00:00

Ameliyat olduğu Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden önceki gün taburcu olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Kısıklı’daki konutunda dinlendi.

Erdoğan’ın konutuna 400 metre mesafedeki Kısıklı Karakolu’nun yanındaki İSPARK’a ait heliport alanında önlem olarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir ambulans helikopter de hazır tutuldu. Konutun çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Üsküdar Belediyesi, gazetecilerin canlı yayın yaptığı bölgede seyyar tuvaletler kurup, çay servisi yaptı. Erdoğan, cuma günü Ankara’ya giderek ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşmeyi planlıyor. Doktorlar izin vermezse, Ankara’daki görüşme İstanbul’da gerçekleştirilecek. Erdoğan, ayrıca cumartesi günü ‘II. Küresel Girişimcilik Zirvesi’nin açılışında konuşacak.
Bakan yönetti
Bu arada Erdoğan’ın ameliyatı ile ilgili hastane yönetimi ve doktorlarına konuşma ve bilgi sınırlaması konuldu. Erdoğan’ın hastalığından itibaren ameliyat öncesi ve sonrası süreci Sağlık Bakanı Recep Akdağ yönetti. Marmara Tıp Fakültesi’nin uygulama hastanesi olan Pendik Araştırma ve Eğitimi ve Eğitim Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmail Cinel, anestezi ve yoğun bakım uzmanı olduğu için bizzat ameliyata katıldı. Başbakan’ın hastaneye yattığı andan itibaren Bakan Recep Akdağ, Başhekim Cinel, Başbakanın aile yakınları ve korumaları aynı katta kaldılar. Laparoskopik kalın bağırsak (kolon) cerrahisi konusunda Türkiye’deki en tecrübeli isimlerden biri olan Prof. Dr. Dursun Buğra ameliyatı yaparken, Başbakan’ı yıllardır takip eden özel doktorları da bu ameliyatta yer aldı.
Ameliyat planlıydı
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan’ın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu, ameliyatın da ani bir kararla değil planlanarak yapıldığını söyledi. Çelik, dün düzenlediği basın toplantısında soru üzerine şunları söyledi: “Sayın Başbakanımızın sağlık durumu gayet iyi. Allah’a şükür endişe edecek bir durum kesinlikle söz konusu değil. İstanbul’da evinde dinleniyor. En kısa zamanda da hem parti genel başkanlığına hem Başbakanlık’taki işlerinin başına, ülkenin yönetimine tekrar döneceğine inanıyoruz. Sayın Başbakan biliyorsunuz rahat durmaz, bu halde bile orada da birçok devlet, millet işiyle ilgilendiğine emin olabilirsiniz. Sayın Başbakan’ın dediğim gibi sürekli çalışan, memleketin, insanın derdiyle dertlenen bir yapısı vardır. Ama bir an önce sağlığına kavuşmasını ben de diliyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!