02 Nisan 2017 12:25

Erdoğan’a göre ‘Hayır’ diyenler ya darbeci ya terörist

Daha önce 'Hayır' diyenleri sık sık 'terörist' ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez 'darbeci' nitelemesinde bulundu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, referandum çalışmaları kapsamında Ankara'da toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan; bir yandan ‘Hayır’cıları darbecilerle özdeşleştirirken; öte yandan ‘Hayır’ diyenlerin hedef haline getirilmesiyle ilgili eleştirileri yanıtladı ve “Evet diyen ne kadar saygınsa, Hayır diyen de o kadar saygındır” dedi.

‘HAYIR’ DİYENLER ŞİMDİ DE ‘DARBECİ’ OLDU

Erdoğan; ‘Hayır’ diyenler için şöyle konuştu:
“Milletin hakimiyetinde olması gereken Ankara, bu faşist, bu baskıcı anlayışın baskısına uğramıştır. Can evine ateşler dökülen günlerden geçen milletimiz, kendisine demokrasinin, özgürlüğün yolunu açan herkese dört elle sarılmıştır. Kardeşlerim, bir vesile ile Ankara'ya gelen Aşık Veysel, anadoludan gelen herkes gibi kılığından kıyafetinden dolayı Ulus'a sokulmamıştır. "Hayır" diyen zihniyet, Aşık Veysel'i Ulus'a sokmayan zihniyettir. Hamd olsun bugün Ankara'nın her mahallesinde, o günlerde Ankara'ya sokulmayanların çocukları, torunları yaşıyor. İşte onlar ‘Evet’ diyenler. Menderes'i dar ağacına asan zihniyetin arkasında olanlar da ‘Hayır’ diyenlerdi”

‘DİYARBAKIR EVET DİYOR’

Konuşmasında Diyarbakır’daki referandum çalışmasına da değinen Erdoğan; “Dün Diyarbakır'daydık. Elhamdülillah, Diyarbakır "Evet" diyor. Diyarbakır çok çekti. Şimdi özgürlüklerin, hürriyetin, bir araya gelişle yeni bir yapı oluşturulan Diyarbakır da baktım ki "Evet" diyor” dedi.

Erdoğan konuşmasında yine idama değindi ve eski tutumunu yineledi:
“Parlamentodan geçip bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Çünkü 249 şehidimizin katillerini af yetkisini biz kendimizde bulamayız. Böyle bir yetkimiz yok.”

‘HAYIR’ DİYEN DE SAYGIN, ANCAK...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Hayır’ diyenlerin terörist ilan edilmesine dönük tepkisini de değerlendiren Erdoğan; “Bu Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki; "Hayır diyenler terörist diyorlar" diyor. Kılıçdaroğlu, yine yalan söylüyorsun. Biz demokrasiye öylesine inanmışız ki, öylesine bağlı olmuşuz ki milletin iradesi bizim için en saygın tepe noktadır. Ve evet diyen ne kadar saygınsa, hayır diyen de o kadar saygındır. Ancak bizim eveti anlatırken bir uyarı görevimiz var” dedi. Erdoğan devamında ise yine ‘Hayır’ diyenlerle FETÖ, IŞİD, PKK ve Avrupa ülkelerini peşpeşe sıraladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında “Hayır diyenlerin söylediklerinin hepsi yalan” ifadesini de kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya’da taşeron yasasına karşı grev çağrısı

SONRAKİ HABER

Oğlunun cenazesini isteyen babaya 8 bin 626 TL ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...