hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Akif Ersoy'un torunundan İstiklal Marşı yanıtı

    Mehmet Akif Ersoyun torunundan İstiklal Marşı yanıtı
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "En büyük üzüntüm İstiklal Marşı’mızın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin yapılamamış olmasıdır" sözlerine Mehmet Akif Ersoy’in torunu Selma Ersoy Argon'dan yanıt geldi. Argon, "Allah bu millete bir daha ne güftesi ile ne bestesi ile yeniden İstiklal Marşı yazdırmasın" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de 46. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında, “En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın (İstiklal Marşı) hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemlidir. Burada bestekarlara büyük iş düşüyor. Temenni ediyoruz ki o da çıkar” demişti.

    T24'ün haberine göre;  İstiklal Marşı çıkışına Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon, “Bugün İstiklal Marşı’nın yeni nesillerce daha iyi idrak edilmesi için biz büyük bir gayret gösteriyoruz” dedi ve şunları kaydetti:

    Kadir Mısıroğlu'ndan İstiklal Marşı hakkında akılalmaz sözler

    “Ben 73 yaşında Anadolu yollarında gençlerle buluşmalara gidiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da İstiklal Marşımızın iyi anlaşılması için büyük gayretler sarf ettiğini çok iyi biliyoruz. Dedem Mehmet Akif Ersoy’un daha iyi anlaşılması için verdiği talimatları da biliyoruz. Kahraman ordumuz, kahraman Mehmetçiğimiz Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtı ile destan yazarken, Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin bekasına yönelik tüm tehditlerle mücadele ederken Mehmet Akif’in İstiklâl Marşımızda belirttiği ruh olan, ‘Doğacaktır sana va’ettiği günler Hakk’ın/Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın’ çizgisinden sapmayacağını biliyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Allah bu millete bir daha ne güftesi ile ne bestesi ile yeniden İstiklal Marşı yazdırmasın. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda bana hak vereceğine yürekten inanıyorum.”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow