hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Popescu'nun başı vergiyle dertte

    Popescunun başı vergiyle dertte
    expand

    Florin Bratu'nun Galatasaray'a transferinde yolsuzluk yaptığı için ceza ödeyen Galatasaray'ın eski oyuncusu Gheorghe Popescu hakkında vergi kaçırmaktan soruşturma açılması gündeme geldi.

    Popescu, menajerliğini yaptığı Bratu'nun 2003 yılında Galatasaray'a transferi sırasında yolsuzluk yaptığı için Romanya Futbol Federasyonu tarafından verilen 40 bin dolar tutarındaki cezayı ödedi ancak başı henüz dertten kurtulmadı.
     
    Romanya Ulusal Maliye İdaresi (ANAF) Başkanı Sebastian Bodu, Popescu'nun Bratu'nun Rapid Bükreş'ten Galatasaray'a  transferinden bir milyon dolar kazandığını itiraf ettiğini belirterek, "bu paranın yüzde 40'ını yani 400 bin dolarını vergi olarak ödedi ve bize borcu kalmadı. Ancak bağımsız mahkemeler Popescu hakkında vergi kaçırmaktan soruşturma açılabilir" dedi.
     
    Romanya Futbol Federasyonu, Galatasaray'ın Bratu için Rapid'e ödediği 2.75 milyon doların iki milyonunun resmi kayıtlarda görülmediği iddiaları üzerine şubat ayı başında açtığı soruşturma açmış ve Popescu'nun ortağı Gigi Becali'nin menajerlik lisansını iptal etmişti.
     
    115 kez Romanya Milli Takımı'nın formasını giyen ve Galatasaray'ın UEFA şampiyonu kadrosunda da yer alan 38 yaşındaki Popescu, iki yıllık menajerlik kariyerini geçtiğimiz ekim ayında Romanya Futbol Federasyonu başkan adaylığı için noktaladı ancak seçimi kaybetti.
     
    ANAF Başkanı Sebastian Bodu, Adrian Mutu'nun 1999 yılında Dinamo Bükreş'ten Inter Milan'a transferiyle ilgili mali soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
     
    Romen medyası son 16 yılda 40'tan fazla yabancı oyuncunun transferi sırasında 30 milyon dolarlık bir meblağnın kulüplerin resmi kayıtlarında yer almadığını sürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow