Yeni Şafak 'bombasını patlattı': Fethullah Gülen masonmuş meğer!

Dün tarihi belgeleri açıklayacağını duyuran ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, yolsuzluk operasyonlarının ardından 'paralel' ilan edilen Fethullah Gülen'in bu kez de mason olduğunu savundu.

‘Gülen’in karanlık dünyası- İşte o şok belgeler’ başlığıyla manşetten duyurulan haberde, “Yeni Şafak’ın ulaştığı tarihi belgelere göre Gülen daha ilk gençlik yıllarında Masonluk yemini etti ve üstün hizmetlerinden dolayı taltif madalyası aldı” denildi.

'Haberde', "1969 yılında Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası tarafından üstün hizmetleri karşılığı taltif madalyası ile ödüllendirilen Gülen, 1975’te ise Türkiye Büyük Mason Mahfili’ne gizli yemin töreniyle girmiş. Cenaze namazını kıldırdığı CHP’li Kasım Gülek’in mektubuna göre, ‘her Masonun rüyası’ olan en büyük madalyaya da ulaşan Gülen’den, locadaki arkadaşları da oldukça memnun. Gülen, dönemin Tenis Eskrim ve Dağcılık Kulübü’ndeki ‘kardeşler sofrası’na ‘tuz ve ekmek paylaşmak’ için muntazaman katılmış" ifadelerine yer verildi.

ÜSTÜN HİZMET MADALYASI HER MASONUN RÜYASI
Yeni, Şafak, Gülen'i Moon tarikatı ve CIA ile tanıştıran kişi olarak işaret ettiği eski CHP Genel Sekreteri Kasım Gülek ile yakın temasta olduğuınu da vurguladı.

Gazete, Gülek'in 16 Temmuz 1967 tarihinde, Mason Locası'na Gülen'in de aralarında bulunduğu bazı ünlü isimler için mektup yazdığını iddia etti.

Mektupta Masonluğun birkaç gruba ayrılmaya başladığı eleştirilirken, "(...) Birtakım yan fikirlerle destekleyip kamufle edilen bu şiddetli ihtiras Türk masonluğunu ikiye hatta üçe bölmüş, bir kısım arkadaşlarımızı Ş.K., A.Ş., Fethullah Gülen, A.D., Z.E., K.T., V.K. ve T.K. biraderleri küstürmüşlerdir. Bu arkadaşlarımızın büyük locadan en büyük madalya aldıkları unutulmaktadır. Üstün hizmet madalyasına sahip olmak her masonun rüyasıdır" deniliyor.

İSİM ÇELİŞKİSİ
Öte yandan Yeni Şafak'ın 'belgelerinde' Fethullah Gülen'in adının haberdekinin de aksine 'Fetullah' şeklinde yazıldığı dikkat çekti.

EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK DEDİ: SIRADA ATATÜRK VE MENDERES VAR
Öte yandan gazetenin yayımlayacağı belgenin bunlarla sınırlı kamayacağını açıklayan Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, sonraki 'eylemleri' hakkında şu ipuçlarını verdi; "Gülen dosyası bu haberler serisinin sadece ilk bölümü. Ardından Atatürk'le ilgili keskin bir tartışmayı yeniden açmayı, CHP'nin gizli tarihi ile ilgili ibretlik örnekleri ortaya koymayı, Menderes'le ilgili hiç yayınlanmamış trajik olaylara yer vermeyi planlıyoruz. Eğer nefesimiz yeterse, Cumhuriyet tarihini tersine çevirecek, çok vahim bir dosyayı daha tartışmaya açacağız. Bence bugünden itibaren Yeni Şafak'ı özellikle izlemeye alın…"

 

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Şanlıurfalı hackerler Bili Gates'i kızdırdı Hoş geldin kadınım HDF ve Uğur Mumcu Atatürk’ün söylemediği meşhur sözleri ‘Bizim Deniz’ler