EKONOMİ

Şimşek: Ekonomimiz şoklara karşı dirençli olduğunu kanıtladı

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD ile vize krizinin ardından "Ekonomimiz de şoklara karşı dirençli olduğunu kanıtladı" yorumunu yaparken, Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Bülent Gedikli, mevcut dalgalanmaların tamamen psikolojik ve suni olduğunu söyledi. Ekonomi Bakanı Zeybekci ise "Türkiye, güvenenleri kazandırır" dedi.
Sitede oku

Şimşek, Twitter hesabında şunları yazdı:

"Ülkemiz son 10 yılda birçok badireyi atlattı. Ekonomimiz de şoklara karşı dirençli olduğunu kanıtladı. Makroekonomik istikrarı koruyacağız." 

GEDİKLİ: BARDAĞIN DOLU TARAFINDAN BAKANLAR ÇARKLARIN GEÇEN YILA GÖRE DAHA HIZLI DÖNDÜĞÜNÜ GÖRÜR

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Gedikli de, görüşlerini Twitter üzerinden duyurdu. Gedikli, Türkiye'de sanayi üretiminin ağustosta aylık bazda yüzde 0.1 düştüğünü, yıllık bazda yüzde 5.2 arttığını hatırlatarak, "Konulara bardağın dolu tarafından bakanlar çarkların geçen yıla göre daha hızlı döndüğünü görecektir" dedi.

Gedikli, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli: Aşırı değerli lira ucuz ithalattır, sonu işsizliğe kadar gider
"Piyasalarda şu anda yaşanan dalgalanmalar tamamen PSİKOLOJİK ve SUNİ! Türkiye Gezi'de ve 15 Temmuz'da benzer operasyonları görmüştü. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin orta ve uzun vadede tüm gelişmeleri lehine çözümleyeceğine olan inancı kırmaya yönelik her türlü açıklama ve habere karşı vatandaşlarımızın farkında olması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Kriz tellallarına prim vermeyiniz!"

Zeybekci'den OHAL çıkışı: Türkiye'de aklı başında olan kimse istemez
ZEYBEKCİ: TÜRKİYE, GÜVENENLERİ KAZANDIRIR

​Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise ABD ile yaşanan vize krizinin ardından Twitter hesabından şu değerlendirmelerde bulundu: "Ekonomimiz spekülatif operasyonlardan etkilenmeyecek büyüklük ve sağlamlıkta olduğunu defalarca ispat etti. Türkiye, güvenenleri kazandırır."

Yorum yaz