Birleşmiş Milletler raporu: Küresel açlık 3 yıldır artıyor

Birleşmiş Milletler raporu: Küresel açlık 3 yıldır artıyor
By Nurullah Sarac
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Dünya genelinde açlık çekenlerin oranı küresel çatışmalar ve iklim değişikliğinin etkisiyle 3 yıl üst üste artış gösterdi.

REKLAM

Dünya genelinde açlık çekenlerin oranı küresel çatışmalar ve iklim değişikliğinin etkisiyle 3 yıl üst üste artış gösterdi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan açlık raporuna göre, Afrika ve Güney Amerika'da açlık 2017 yılında artmaya devam etti. Bu bölgelerde her 9 kişiden birine denk gelen 821 milyon kişi açlıkla yüzleşiyor.

Dünya Beslenme ve Gıda Güvenliği'nin Durumu adlı raporda, her 8 kişiden 1'ine denk gelen 672 milyon yetişkinin de obez olduğu tespit edildi. 2014 yılında 600 milyon olan obez sayısı böylece 3 yıl içinde 72 milyon artmış oldu.

Raporda 10 yıl boyunca azalan küresel açlığın son 3 yılda sürekli artış göstermesinin dikkat çekici olduğu vurgulandı. Elde edilen bu veriler, üye ülkeler tarafından kabul edilen 2030 yılında açlığın ortadan kaldırılması hedefine ulaşılmasının tehlikeye girdiğini ortaya koydu.

Raporun yazarlarından ekonomist Cindy Holleman, hava sıcaklığındaki dalgalanma, yoğun ve istikrarsız yağışlar ile değişen mevsimlerin gıda kalitesini etkilediğini söyledi. Acil eylem çağrısında bulunan Holleman, "Çünkü daha iyiye gitmeyeceğinden endişeleniyoruz. Sadece daha da kötüye gidiyor" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl 51 ülkeden yaklaşık 124 milyon kişi, iklimsel felaketler ve çatışmalar nedeniyle açlıkla yüzleşti. Uzun süren çatışmalarla mücadele eden Yemen, Somali, Güney Sudan ve Afganistan gibi birçok ülke kuraklık ve su baskınlarıyla da karşı karşıya kaldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden ABD'ye yaptırım yanıtı

Amerikan mahkemesinden İran'a 104 milyon dolarlık ceza

ABD Uygur Türkleri için Çin'e yaptırım hazırlığında

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

BM raporu: Irak'ta IŞİD'in kurbanlarının gömülü olduğu 200'den fazla toplu mezar bulundu

Teksas'ta kontrolden çıkan orman yangını sebebiyle nükleer silah tesisi kapatıldı

Şili'de orman yangını: Ölenlerin sayısı 131'e yükseldi; 300'den fazla kayıp